home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη γης στο Κουτσοπόδι το ΚΚΕ

Καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για όλους τους εργάτες γης
εργάτης γης

Τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη γης στις 22 Ιουλίου στο Κουτσοπόδι καταδικάζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 3 Αυγούστου, η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ, καυτηριάζοντας τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας των εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας και επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές βαρύτατες ευθύνες για το “σύγχρονο δουλεμπόριο”, όπως το αποκαλεί.

ΚΚΕ
Φωτό: Αρχείο

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εργάτες γης πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

“Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό του μετανάστη εργάτη γης στο Κουτσοπόδι του Δήμου Άργους- Μυκηνών! Tην ώρα που πήγε να ζητήσει το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων του -ενώ δούλευε και ανασφάλιστος- ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του!!

Μέσα και από αυτό το γεγονός έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργατών γης σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους.

Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Σύγχρονοι σκλάβοι στην Αγία Τριάδα!
Φωτό: Αρχείο

Καλούμε άμεσα τη κυβέρνηση να πάρει μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλιστούν, σε όλους τους εργάτες γης ανεξαιρέτως, με εντατικούς ελέγχους των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών:

-Η ασφαλής διαμονή και διαβίωση των εργατών γης σε επαρκείς και υγιείς χώρους

-Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

-Διασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων και το ύψος του ημερομίσθιου να επιτρέπει μια αξιοπρεπή ζωή που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του κάθε εργαζόμενου και την επιβίωση της οικογένειάς του

-Αριθμός Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), μέρα εργασίας και Ασφάλιση. Πρόσβαση και κάλυψη σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαία ιατρική περίθαλψη

-Να εκδοθούν άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας”

Να υπενθυμίσουμε ότι, το anagnostis.org έφερε στο φως το περιστατικό του ξυλοδαρμού στο Κουτσοπόδι, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει στις 30 Ιουλίου την κατάθεση μήνυσης από το μετανάστη εργάτη γης αλλά και την ύπαρξη προγενέστερης μήνυσης από τον εργοδότη του εναντίον του για σωματική βλάβη,

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis