Home design
home design

Ναύπλιο και Μονεμβασιά: Βίοι αποκλίνοντες

«Η Μονεμβασιά επιλύει προβλήματα, αναδεικνύει την ομορφιά της. Τ’ Ανάπλι συσσωρεύει προβλήματα. Πόλη που αδρανεί».

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο και Μονεμβασιά: Βίοι αποκλίνοντες
Μονεμβασιά (1)

Ναύπλιο και Μονεμβασιά βάζει στη σύγκριση η τοπική παράταξη «Ανάπλι Εμπρός!», κάνοντας λόγο για βίους αποκλίνοντες και δηλώνοντας παράλληλα παρούσα και στις επόμενες εκλογές.

Όπως αναφέρει η παράταξη του Ναυπλίου:

«Οι δύο σπουδαίες Βενετσιάνικες καστροπολολιτείες. Και οι δύο στα ίδια χιλιοτραγουδισμένα άσματα Επί αιώνες βίοι παράλληλοι. Ομορφιές ασυναγώνιστες. Ποια να είναι η ομορφότερη;

Ίδια προβλήματα. Όμως σήμερα βίοι αποκλίνοντες. Η Μονεμβασιά επιλύει προβλήματα. Αναδεικνύει την ομορφιά της Τ’ Ανάπλι συσσωρεύει προβλήματα. Πόλη που αδρανεί.

Επισκέπτεσαι την Μονεμβασιά και σε κάθε γωνιά της βλέπεις μια προσπάθεια αντίστασης στην βαρβαρότητα της επέλασης του εύκολου και εφήμερου κέδρους. Και εν τέλει η πόλη, η τοπική κοινωνία, η τοπική οικονομία ανθεί και θα συνεχίσει στο ίδιο αειφόρο μονοπάτι.

Μονεμβασιά. Η εκεί πολιτεία ενεργοποιείται για να γίνει η οικία του Γιάννη Ρίτσου εκθεσιακός μουσείο. Ναύπλιο: Στην εδώ πολιτεία η οικία Νίκου Καρούζου ερείπιο.

Επισκέπτεσαι τ’ Ανάπλι και σε κάθε γωνιά του βλέπεις ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς αντιστάσεις επέλαση της βαρβαρότητας Και μία δημοτική αρχή να αρνείται ακόμα και αυτήν  την ονοματοδοσία στην Ευαγγελία Δεϊλάκη που έσωσε την πόλη από την τσιμεντοποίηση.  Το αρνείται μόνον και μόνον διότι αυτό το πρότεινε το “Ανάπλι εμπρός!”

Ίδια προβλήματα είχε ο  εκπληκτικός βράχος της Μονεμβασιάς με τις κατολισθήσεις. Ήδη το πολυδάπανο έργο, με χρήση και ελικοπτέρων λόγω της ιδιαιτερότητας εκτελείται!

Όμοια προβλήματος και ο Βράχος της Ακροναυπλίας. Μελετήσαμε το 2010, ξαναμελετήσαμε (με πιο σύγχρονες μεθόδους) το 2022. Είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο 12 χρόνια μετά. Και μετά σιγή.

Φαντασθείτε το Βράχο της Μονεμβασιάς φωτισμένο με εξαιρετικό τρόπο. Η αδελφή καστρόπολη θα απογειωθεί. Τις προάλλες εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η προμελέτη του φωτισμού! Την έχει συντάξει η Ελευθερία Ντεκώ!

Πριν τρία χρόνια προτείναμε να ξεκινήσουμε και εμείς τις διαδικασίες για τον φωτισμό της Ακροναυπλίας. Η πόλη θα περνούσε σε άλλο επίπεδο. Τι έγινε; Ουδέν. Μείναμε με τις  τσιμεντένιες αναπλάσεις.

Βίοι αποκλίνοντες.

Συγκρίσεις που μόνον θλίψη για τους πολίτες του δικού μας Δήμου προκαλούν.

Ευκαιρίες χάνονται. Χρόνος χάνεται. Αλλά ίδιες και νέες ευκαιρίες θα είναι  μπροστά μας. Οι καιροί ου μενετοί».

Μονεμβασιά (2)

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis