home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απίστευτο! Δεν δίνει κινητά το Υπουργείο στα ΚΕΠ για την ταυτοποίηση των ψηφιακών ταυτοτήτων

Με τα προσωπικά τους κινητά θα ταυτοποιούν τα στοιχεία των πολιτών οι υπάλληλοι των ΚΕΠ
ΚΕΠ

Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει στα ΚΕΠ όλης της χώρας καθώς, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ έσπευσε να ξεκινήσει τη διαδικασία της ψηφιακής ταυτότητας και του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης, μέσω του gov.gr.wallet, δεν φρόντισε να προμηθεύσει με κινητά τηλέφωνα τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

Έτσι, οι υπάλληλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά προκειμένου να επαληθεύσουν τα στοιχεία των πολιτών μέσω της ψηφιακής ταυτότητας ή του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού.

“Οι υπάλληλοι θα πρέπει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τα προσωπικά τους κινητά, καλύπτοντας έτσι την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις του Υπουργείου” καταγγέλλει η ΠΟΣΕ-ΚΕΠ.

κινητό τηλέφωνο
Φωτό: pixabay/BUMIPUTRA

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΣΕ-ΚΕΠ

Στην ανακοίνωση-καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Είναι πρωτοφανές να αποστέλλουν τέτοιου είδους μη σύννομες εγκυκλίους ζητώντας από τους εργαζόμενους να διαθέσουν ιδιωτικό εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς καμιά νομική βάση, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή μέριμνα σε θέματα ασφάλειας και πιθανών κινδύνων.

Σύμφωνα με το υπάρχων νομικό πλαίσιο της χώρας το κράτος ως εργοδότης οφείλει να παρέχει τα απαιτούμενα μέσα στο προσωπικό του για την επίτευξη των στόχων, των σκοπών και των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους πολίτες.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαβιβάζει οδηγίες σε εγκύκλιο περί του αντιθέτου, παρά μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες εθνικές ανάγκες που αφορούν φυσικές καταστροφές ή πόλεμο και τότε η χρήση των ιδιωτικών μέσων γίνεται με επίταξη.

Πινακίδα ΚΕΠ Ναύπλιο
Φωτό: Αρχείο

Μία εγκύκλιος δεν είναι ανώτερη του νόμου ή της υπουργικής απόφασης, δεν αποτελεί το αλάθητο της Διοίκησης και οι εργαζόμενοι δεν θα προβούν σε χρήση των κινητών τους τηλεφώνων στα πλαίσια της παροχής εργασίας τους. Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου και την τροποποίηση της σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο της χώρας” .

Η ΠΟΣΕ-ΚΕΠ καλεί τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να μην κάνουν χρήση των προσωπικών τους τηλεφωνικών συσκευών , γιατί “αυτό είναι προδήλως παράνομο και αντισυνταγματικό.

Το επιστέγασμα όλων αυτών θα είναι πιθανά η για ακόμη μια φορά ταλαιπωρία των πολιτών αφού το Υπουργείο δεν προέβλεψε να προμηθεύσει με κινητά τηλέφωνα τα ΚΕΠ πριν θέσει σε εφαρμογή την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis