home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Συγκίνηση και γλυκιές μελωδίες για το Γιάννη Σπανό στο Δήμο Σικυωνίων

Στη φάση ολοκληρωσης ο Πολυχώρος Πολιτισμού “Γιάννης Σπανός” , στις παλιές αποθήκες ΑΣΟ στο Κιάτο
Συναυλία για Σπανό Δήμος Σικυωνίων 1

Βαθιά συγκίνηση σκόρπισαν την Τρίτη 26 Ιουλίου στο Κιάτο οι γλυκές μελωδίες του Γιάννη Σπανού, στη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου μας συνθέτη, ανήμερα των γενεθλίων του, που διοργάνωσαν ο Δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη».

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέννυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιάγκουλας, ο Κοσμάς Κοκόλης και η Μαρία Αλεξίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη, θύμισαν και τραγούδησαν με το κοινό αγαπημένα τραγούδια από το πλούσιο έργο του Γιάννη Σπανού.

Συναυλία για Σπανό Δήμος Σικυωνίων 2
Φωτό: Δήμος Σικυωνίων

Της συναυλίας είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια της Έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του, με άγνωστο, ανέκδοτο και σπάνιο υλικό από την πλούσια καριέρα του αγαπημένου συνθέτη. Το υλικό το οποίο ανήκε στο προσωπικό αρχείο του Γιάννη Σπανού παραχωρήθηκε από την ανιψιά του Σοφία Μαγκαφά, που συνέβαλε σ’ αυτήν την εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου μουσουργού.

Έκθεση Γιάννης ΣΠανός Δήμος Σικυωνίων 1
Φωτό: Δήμος Σικυωνίων

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, θύμισε στο κοινό, που κατέκλυσε το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου, ότι οι παλιές αποθήκες ΑΣΟ, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο αποκατάστασής τους και μετατροπής τους σε Πολυχώρο Πολιτισμού, θα φέρουν στο εξής το όνομα «Γιάννης Σπανός», ως ύστατο φόρο τιμής στο μεγάλο συνθέτη.

Έκθεση Γιάννης Σπανός Δήμος Σικυωνίων 2
Φωτό: Δήμος Σικυωνίων

Παράλληλα, ανακοίνωσε και την πρόθεση του Δήμου το υλικό της Έκθεσης να αποτελέσει τον πυρήνα μιας ειδικής συλλογής, που θα εμπλουτιστεί, θα εγκατασταθεί μόνιμα στις αποθήκες ΑΣΟ ώστε οι επισκέπτες του χώρου να γνωρίζουν πτυχές της ζωής και του έργου του.

Συναυλία για Σπανό Δήμος Σικυωνίων 3
Φωτό: Δήμος Σικυωνίων

Η συναυλία που ολοκλήρωσε τη μαγική αυτή βραδιά του Δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες να αποδίδουν ένα μόνο μέρος από το ανεξάντλητο έργο του Γιάννη Σπανού και τον κόσμο να παραμένει στις θέσεις του, σιγοτραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια και χειροκροτώντας με θέρμη τους συντελεστές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis