home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Σε διαδικασία υλοποίησης εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών στο Μπούρτζι

Ως το τέλος του χρόνου η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του
Ηλιοβασίλεμα με Μπούρτζι στο Ναύπλιο

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει το εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών στο Μπούρτζι του Ναυπλίου, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να λειτουργούν πιλοτικά οι νέες χρήσεις του ιστορικού μνημείου, όπως δήλωσε κατά την διήμερη επίσκεψή της στην Αργολίδα, στις 17 και 18 Ιουλίου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται από την ΕΤΑΔ, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται ο θαλασσόπυργος, η προκήρυξη του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του, έτσι ώστε η προσεχής τουριστική περίοδος να βρει έτοιμο το μνημείο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας Ακίνητων του Δημοσίου.

Μενδώνη Μπούρτζι
Φωτό: ΥΠΠΟΑ

Στόχος της επίσκεψής μας στο Μπούρτζι ήταν να δρομολογήσουμε τη διαδικασία, ώστε να αποδοθεί στους Ναυπλιείς και στους επισκέπτες του Ναυπλίου αυτό το υποδειγματικά αποκατεστημένο μνημείο. Το Μπούρτζι προορίζεται να αποτελέσει έναν πλήρως λειτουργικό και προσβάσιμο μνημειακό τόπο και έναν υψηλών προδιαγραφών, αναπτυξιακό πόρο για το Ναύπλιο και την Αργολίδα”, είχε επισημάνει στις δηλώσεις της η υπουργός, όταν επισκέφθηκε το εμβληματικό μνημείο μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, Στέφανο Βλαστό.

Στην επιτόπια σύσκεψηπου πραγματοποιήθηκε, εξετάστηκε η διαδικασία διαχείρισης και αξιοποίησης του χώρου, καθώς πρόκειται για μνημείο, ένα μέρος του οποίου αξιοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εκθεσιακός χώρος, ενώ στο υπόλοιπο η ΕΤΑΔ θα φιλοξενεί το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υψηλών προδιαγραφών.

Μπούρτζι

Το φρουριακό συγκρότημα αποκαταστάθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματικούς πόρους του ΕΣΠΑ άνω των  2.781.000 ευρώ, στο πλαίσιο του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΟΑ και ΕΤΑΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μπούρτζι αναπαλαιώθηκε αμέσως μετά τη δημιουργία του ΕΟΤ στη δεκαετία του ’30, με δαπάνες του ιδιώτη και μελλοντικού του εκμισθωτή και διευθυντή, Τάκη Κωστούρου, και μετατράπηκε έτσι σε ένα από τα πρώτα άξια λόγου τουριστικά κέντρα Α’ Κατηγορίας στην Ελλάδα, με τη λειτουργία ξενοδοχείου 12 μόνο δωματίων και εστιατορίου με ειδική μνεία στους καλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς της εποχής. Λειτούργησε συνεχώς μέχρι τα χρόνια της δικτατορίας, η οποία θεώρησε σκόπιμο να το κλείσει, μην ανανεώνοντας την εκμισθωτική άδεια. Αργότερα, και έως το 1997, στο χώρο λειτούργησε εστιατόριο και αναψυκτήριο αλλά μετά εγκαταλείφθηκε.

Ναύπλιο ηλιοβασίλεμα Μπούρτζι (1)
Φωτό: Αρχείο

Το νέο εστιατόριο στο Μπούρτζι του Ναυπλίου αναμένεται, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΤΑΔ, να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του τον ερχόμενο Απρίλιο, προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis