home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Επιδείνωση πυρομετεωρολογικών συνθηκών- Αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιών

Δύσκολο διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή – Πιθανή διατήρηση των δυσμενών συνθηκων το Σαββατοκύριακο
Πυρκαγιά στο Αραχναίο 25.07.2021

Η σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στην Αργολίδα, φέρνοντας την αντιμέτωπη με ένα εξαιρετικά δύσκολο διήμερο την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι ήδη επιβαρυμένες πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην Αργολίδα το επόμενο διήμερο, καθώς αναμένεται ενίσχυση των βόρειων ανέμων, που σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες, που επικρατούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, θα αυξήσουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων.

Συνολικά, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να χαρακτηριστούν από τον ιδιαίτερα επικίνδυνο, για την εκδήλωση και την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών τύπο καιρού Hot-Dry-Windy.

Ειδικότερα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Αναμένεται πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία.

πυρομετεωρολγικές συνθήκες 1

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Διατηρείται το πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία.

πυρομετεωρολγικές συνθήκες 2

Να επισημάνουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές εκείνες όπου οι βόρειοι άνεμοι θα “ευθυγραμμίζονται” με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ. όταν ο άνεμος πνέει κάθετα σε πλαγια πυκνόφυτου βουνού), μεγιστοποιώντας το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, συνέχιση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αναμενέται και το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου.

Συστάσεις για την αποφυγή εργασιών και ενεργειών που σχετίζονται με την ύπαιθρο έχουν δοθεί από την Πολιτική Προστασία, ενώ ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης και παραμονής εκδρομέων στις επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς περιοχές της Αργολίδας, που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε ζώνη κινδύνου λοιπόν η Αργολίδα το επόμενο τετραήμερο για την εκδήλωση πυρκαγιών με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis