home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Τα κοστούμια της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

Σμύρνη μου αγαπημένη

Ένα αγαπημένο θέμα για το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου στο Ναύπλιο, το ένδυμα, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος στις 28 Ιουλίου, αυτή τη φορά με τα κοστούμια από την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”, σε σενάριο της Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Τα πάνω από 80 κοστούμια με τα οποία έλαμψαν οι πρωταγωνιστές Μιμή ΝτενίσηΛεωνίδας ΚακούρηςΜπουράκ ΧακίΚρατερός Κατσούλης, Κατερίνα ΓερονικολούΓιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στεργιόγλου κ.ά. σχεδίασε η Costume Designer Φωτεινή Δήμου, η οποία επιμελήθηκε τουλάχιστον 2000 εμφανίσεις πρωταγωνιστών και βοηθητικών ηθοποιών.

Σμύρνη μου αγαπημένη 1
Φωτό: fb/Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

Τα εκθέματα αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των ενδυμάτων όλων των κοινωνικών τάξεων της πολυπολιτισμικής Σμύρνης, της περιόδου 1916-1923 και είναι ενδεικτικά του γενικού ύφους της ταινίας.

Αφίσα έκθεση Σμύρνη μου αγαπημένη 1

Η ενδυματολόγος Φωτεινή Δήμου, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και έχει σχεδιάσει κοστούμια για μεγάλες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, σε όλο τον κόσμο. Έχει βραβευθεί με το Τηλεοπτικό Βραβείο Δεξιοτήτων BAFTA Καλύτερης ενδυματολογίας, αλλά και με το βραβείο “Ίρις”, το ελληνικό Όσκαρ, για τη δουλειά της στην ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Σμύρνη μου αγαπημένη 2
Φωτό: fb/Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

Τα κοστούμια της εκτίθενται στη μόνιμη συλλογή του Θεατρικού Τμήματος, στο Victoria & Albert Museum, στο Λονδίνο.

Τα κοστούμια της ταινίας κατασκεύασαν:

Το Atelier SANDI COUTURE

Το Atelier Takis Giannetos Sur Mesure

Το Atelier Solo Victoria

Η κυρία Ελένη Μελισσάρη (Το Βεστιάριο)

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Καραπούλιου

Η έκθεση των κοστουμιών της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” θα παραμείνει στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου στο Ναύπλιο ως τις 21 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis