home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Πώς βίωσε την ελληνική φιλοξενία μια Βελγίδα τουρίστρια στο Άργος

Viral στο διαδίκτυο η ανάρτηση για τη φιλοξενία της κοπέλλας από οικογένεια στο Άργος
τουρίστρια

Το γύρο του διαδικτύου, έχοντας μάλιστα γίνει viral, κάνει η μεταφρασμένη στα ελληνικά ανάρτηση μιας Βελγίδας τουρίστριας για το πώς βίωσε την ελληνική φιλοξενία κατά το πέρασμά της από την πόλη του Άργους, όπου, σύμφωνα με την ανάρτηση, την υποδέχθηκε θερμά μια οικογένεια και της προσέφερε κατάλυμα, χωρίς καν να την γνωρίζει, γεγονός αρκετά σπάνιο για την εποχή, με το φόβο των όσων οι πολίτες ακούν και βλέπουν γύρω τους.

Η ανάρτηση που έγινε viral

Η ανάρτηση που αλιεύσαμε στον ψυχαγωγικό ιστότοπο “Gialla Vespa” αναφέρει:

“Πήγα στην Πελοπόννησο, το οποίο ήταν όνειρο ζωής να επισκεφτώ το αρχαιότατο κομμάτι της Ελληνικής γης.

Χάθηκα και βρέθηκα σε ένα χωριό κοντά στο Άργος. Είδα έναν κήπο και μπήκα μέσα να ζητήσω ρεύμα για να φορτίσω το κινητό μου.

Μια γιαγιά με είδε κουρασμένη με το σακίδιο μου να γέρνει και γρήγορα με έβαλε να κάτσω. Μου έφερε αμυγδαλωτό και κρύο νερό. Δεν μιλούσε Αγγλικά.

Μέσα σε λίγες ώρες γνώρισα όλη την οικογένεια. Μου έφεραν κρέας και λαχανικά που ήταν δικιά τους παραγωγή. Είπα ευγενικά ότι είμαι χορτοφάγα και μου έδωσαν μόνο λαχανικά και φρούτα. Επέμειναν να μείνω στο σπίτι τους.

Η γιαγιά έφτιαξε το κρεβάτι μου και με σκέπασε μες στην νύχτα όταν κατέβηκε η θερμοκρασία. Στο τέλος έκατσα πέντε μέρες. Με πήγαν στους αγρούς, στο καφενείο και στην εκκλησία. Φεύγοντας πήγα να προσφέρω λίγα χρήματα, αλλά δεν δέχτηκαν ούτε ευρώ. Δεν ξέρω ακριβώς τι έζησα αλλά η Ελλάδα μου άφησε την πιο όμορφη γεύση.”

Καταγραφή 5
Καταγραφή 7
Καταγραφή 6

*Μεταφρασμένο από τα Γαλλικά

Δεν γνωρίζουμε αν το περιστατικό της φιλοξενίας της Βελγίδας τουρίστριας από την οικογένεια στο Άργος είναι αληθές, καθώς το γαλλικό κείμενο δεν έχει βρεθεί, αλλά όπως και να είναι η ελληνική φιλοξενία είναι γνωστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που είχε το δικό της “θεό της φιλοξενίας”, τον “Ξένιο Δία”, και η Αργολίδα, ως τουριστική περιοχή, έχει δώσει πολλές τέτοιες εικόνες και ιστορίες από το παρελθόν ως σήμερα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis