home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Ξεκινά η καταγραφή ζημιών από τις φωτιές σε Χρυσοκελλαριά και Ακριτοχώρι

Ομάδα εργασίας από την Περιφέρεια για τον εντοπισμό των λόγων εκδήλωσης συχνών πυρκαγιών στην περιοχή
φωτιά Μεσσηνία

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ξεκινά η καταγραφή των ζημιών σε φυτικό κεφάλαιο από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιουλίου μεταξύ Ακριτοχωρίου και Χρυσοκελλαριάς στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση των πληγέντων.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου παρουσία του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, του δήμαρχου Πύλου – Νεστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, τοπικών φορέων και κάτοικων της περιοχής, συμμετείχε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος δήλωσε ότι οι αποζημιώσεις που θα προσδιοριστούν θα ανέρχονται σε 100 ευρώ ανά δέντρο και προκαταβολή 50 ευρώ ανά δέντρο.

kamena
Φωτό: pixabay/TerriAnneAllen

“Η αποζημίωση θα είναι πολλαπλάσια και πολύ πιό σύντομη από άλλες φορές”, δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρ. Τριαντόπουλος, που επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Η φωτιά σε Χρυσοκελλαριά και Ακριτοχώρι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει αποτεφρώσει 3.500 στρέμματα περίπου, από τα οποία τα 1.500 είναι ελαιοκαλλιέργειες.

Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου/Αρχείο

Παράλληλα, τη σύσταση ομάδας εργασίας, προκειμένου να εντοπισθούν οι λόγοι που κάθε χρόνο εκδηλώνονται πυρκαγιές στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου καλοκαιριού, ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Χρυσοκελλαριά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ενώ το μέτωπο στο Ακριτοχώρι το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας αφήσει πίσω τους αρκετά στρέμματα καμένης αγροτοδασικής έκτασης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis