home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Στο Ξυλόκαστρο η δάδα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Στον τόπο που γεννήθηκε η ιδέα της η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
αιμοδοσία

Στο Ξυλόκαστρο, τον τόπο όπου γεννήθηκε η ιδέα της, βρίσκεται από το Σάββατο 23 Ιουλίου η δάδα της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων “Κλεισθένης”, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης και της ΚΕΔΕ.

Η επετειακή, για τα 20 χρόνια, τελετή έναρξης της λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια η φλόγα μεταφέρθηκε στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Καταγραφή 4
Φωτό: fb/ Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ 

Η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ξεκίνησε την πορεία της προς όλους τους Δήμους της Ελλάδας με πρώτο σταθμό τον τόπο και το σύλλογο που την εμπνεύστηκε, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου η εν πλω πορεία της δια μέσου της διώρυγας της Κορίνθου με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος και της Ομάδας Αιγαίου, συνοδεύτηκε από εκατοντάδες λαμπαδηδρόμους.

Καταγραφή 3
Φωτό: fb/ Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ 

Σε διάστημα δύο μηνών η δάδα της εθελοντικής αιμοδοσίας θα περάσει από όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει συνείδηση η ανάγκη για προσφορά αίματος αλλά και ο στόχος να γίνει η χώρα μας αυτάρκης στο εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

“Δυστυχώς κάθε δευτερόλεπτο χρειαζόμαστε το αίμα όχι μόνο για τους χρόνια πάσχοντες και τα προγραμματισμένα χειρουργεία, αλλά και τα έκτακτα, όπως τα τροχαία και γι’ αυτό όλοι πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να αφυπνίσουμε την ελληνική κοινωνία“, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Στο Ξυλόκαστρο, η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών κατέδειξε όχι μόνο την ουσιαστική προσφορά της περιοχής αλλά και την αναγκαιότητα της ένταξης όλο και περισσοτέρων ανθρώπων στην ομάδα των εθελοντών αιμοδοτών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis