home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Πώς πήρε φωτιά το σκάφος στο Τολό – Έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν αλλά κατέληξαν στο νοσοκομείο

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες σκάφη επαγγελματικά και αναψυχής τα οποία βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία και το φλεγόμενο ταχύπλοο.
Σκάφος φωτιά Τολό

Τον τραυματισμό δύο γυναικών οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα πόδια, είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος στο Τολό Αργολίδας λίγο πριν τις 8:30 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου.

Το ταχύπλοο σκάφος 6.5 μέτρων κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που πιθανότατα να ξεκίνησε από καλώδια μπαταρίας. Είχε προηγηθεί έκρηξη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες σκάφη επαγγελματικά και αναψυχής, γεγονός που προκαλεί κάποια ερωτηματικά αναφορικά το κατά πόσο τηρείται το αγκυροβόλιο των σκαφών, όπως έχει ορίσει το λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Φωτιά σκάφος Τολό

Οι τραυματισμοί και τα καύσιμα

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν 4 επιβάτες από το Άργος οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν από παραπλέοντα σκάφη.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πλησιέστερο νοσοκομείο φέροντας κάποια εγκαύματα στα πόδια.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε και απομακρύνθηκε σε βαθύτερο σημείο διότι υπήρχαν περί τα 200 λίτρα καυσίμων στο ντεπόζιτο και υπήρχαν φόβοι για νέες εκρήξεις που θα μπορούσαν να πλήξουν παραπλέοντα σκάφη.

Βίντεο με το σκάφος παραδομένο στις φλόγες

Την ίδια στιγμή οι εμβρόντητοι λουόμενοι παρατηρούσαν από απόσταση το περιστατικό, ενώ κάποιοι από αυτούς κατέγραφαν τις εικόνες με τα κινητά τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πρώτες στιγμές του συμβάντος:

Στο σημείο έσπευσαν λιμενικό, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Το λιμεναρχείο Ναυπλίου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο σκάφος στην παραλία του Τολού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis