home design 800x400

Πρόστιμα στην Αργολίδα: Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ κόστισαν ακριβά σε τέσσερα καταστήματα

Πλήρωσαν τη νύφη για μικροπαραλείψεις

Πρόστιμα κοντά στα 10.000 ευρώ εισέπραξαν τέσσερις επιχειρήσεις με βάση την Αργολίδα από τη ΔΙΜΕΑ για …ψύλλου πήδημα! Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο αποκάλυψαν μικρές παραλείψεις που κόστισαν ακριβά στους καταστηματάρχες.

Πιο συγκεκριμένα ένα κρεοπωλείο στο Άργος βρέθηκε να πουλά κιμά κομμένο χωρίς να βρίσκεται σε συσκευασία, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 1.000 ευρώ, το μικρότερο σε σχέση με τις άλλες τρεις επιχειρήσεις του νομού.

Την ίδια στιγμή, σε τρία κινέζικα καταστήματα που βρίσκονται στον Δήμο Ναυπλιέων, και από τα οποία τα δύο από τα τρία υπάγονται σε εφορίες των Αθηνών, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 4.000 ευρώ, 2.500 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Ο λόγος που έπεσαν οι καμπάνες είναι ότι στα προϊόντα τους δεν έφεραν ετικέτα με τα χαρακτηριστικά τους στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζει ο νόμος.

Δείτε εδώ αναλυτικά.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς αποτελεί έναν ενοποιημένο και ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών.

Σχόλια

Exit mobile version