home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Καμία παραχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα

"Ιδιωτικοποιήσεις - Ένα συνεχιζόμενο και σε εξέλιξη .. «έγκλημα»"

Την ανησυχία της για την παραχώρηση εργασιών του Δήμου Ναυπλιέων σε ιδιωτικές εταιρείες εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου με ανακοίνωσή της, αποκαλώντας τις «ιδιωτικοποιήσεις» ως «έγκλημα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοτική παράταξη:

«Η δημοτική αρχή χρόνια τώρα συνειδητά απαξίωσε τον τομέα της καθαριότητας. Παντού σκουπίδια. Η πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα ακάθαρτα. Η υπηρεσία καθαριότητας διαλυμένη. Οι εργαζόμενοι ελάχιστοι με άθλιες συνθήκες εργασίας και χωρίς δικαιώματα.  Τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός, τα αυτοκίνητα απορριμματοφόρα κλπ. υπό εγκατάλειψη. Οι αναθέσεις σε εργολάβους συνεχείς με το  κόστος τεράστιο.

Η δημοτική αρχή με τη συνειδητή  απραξία της, οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Ο δήμαρχος με την «εργατικότητα» που τον διακρίνει αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιωτική εταιρεία  και το πάρτι με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος  συνεχίζεται.

Χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου  στην συνεδρίαση  της στις 27 – 5 – 2022  ενέκρινε  το 3ο θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο «Έγκριση αιτήματος δαπάνης για εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων & πλύσης κάδων του Δήμου Ναυπλιέων».  Αποφάσισε δηλαδή την παραχώρηση των υπηρεσιών  καθαριότητας σε ιδιώτη με αντίτιμο 3.909.630,94 ευρώ για τρία χρόνια που θα προέρχονται από ιδίους πόρους (ανταποδοτικότητα ) σύμφωνα με το σχέδιο

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» που υπογράφει ο δήμαρχος.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν ομόφωνη χωρίς καμία κουβέντα.

Η δημοτική αρχή σε όλη αυτή τη διαδικασία, τη μεθόδευση και την απόφαση, έχει τη συγκατάθεση τόσο της παράταξης του κ. Αναγνωσταρά με τους δήθεν ανεξάρτητους όσο και του κ. Σαλεσιώτη.

Καμία αντίδραση, συμφωνούν με τη διαδικασία παραχώρησης υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 Έτσι ολοκληρώνεται το έγκλημα. Μετά την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην  ΤΕΡΝΑ και την επιβάρυνση μας με επιπλέον χαράτσι πάνω από 85 € τον τόνο, έρχεται τώρα μια άλλη εταιρεία να μας πάρει άλλα  3.909.630 € . Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι για τους λίγους και αιμορραγία για τους εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, πασχίζει με κάθε τρόπο να την επιβαρύνει με επιπλέον χαράτσια και συγχρόνως να την ξεγελάσει. Προετοίμαζε το έδαφος για να φαίνεται σχεδόν νομοτελειακή η σχετική απόφαση με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους  και είναι η αιτία που  η πόλη και οι τοπικές κοινότητες  δεν είναι  καθαρές.

Η απαράδεκτη  αυτή απόφαση στρώνει το έδαφος  για ισοπέδωση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών του δήμου, ανοίγει δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τι θα ακολουθήσει μετά;

Οι συνεχώς υποβαθμιζόμενες υπηρεσίες του δήμου, αποκαλύπτουν τη στρατηγική που υπάρχει και από την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, της ΝΔ τώρα,  με τους υποτακτικούς  σε αυτή τη πολιτική  δημάρχους, όπως ο κ. Κωστούρος και η παράταξή του. Οι Δήμοι γίνονται γρανάζι του κράτους που  εισπράττει χρήματα από τους δημότες και  τα μοιράζει στους εργολάβους, μικρούς και μεγάλους.

Ο λαός  δεν έχει τίποτα να κερδίσει με την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας  και άλλων υπηρεσιών  σε ιδιώτες. Απεναντίας  είναι σε βάρος του. Η ιδιωτικοποίηση φέρνει άγριο χαράτσωμα των δημοτών, ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών και τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για εμάς, δεν μπορεί να υπάρχει εμπορευματοποίηση, δεν μπορεί να υπάρχει κέρδος στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας ή του νερού που έχει να κάνει και με τη δημόσια υγεία. Επομένως δεν μπορούμε να δεχτούμε την εμπορευματοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που αυτή συνεπάγεται.

Στόχος μας είναι η διαχείριση όλων των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών να γίνονται  από το δήμο με σωστή οργάνωση, σχεδιασμό, επαρκές μόνιμο και με ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτονται  όλες οι σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Καμία παραχώρηση στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button