home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Ερμιονίδα: Το 34ο Φεστιβάλ για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Πορτοχέλι

Αναβίωση της αρχαίας ελληνικής λύρας και ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις

Με ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής λύρας αλλά και αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή έρχεται, από τις 23 Ιουλίου έως και τις 16 Αυγούστου, το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στην Ερμιονίδα.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται στο Κτήμα Μάνεση από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Όμιλος για τη Μελέτη, Έρευνα και Διάχυση του Πολιτισμού (ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ.) σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδας και τη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου, θα παρουσιάσει σημαντικούς Έλληνες και ξένους διεθνούς κύρους καλλιτέχνες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, το Βέλγιο και την Αλβανία.

Έμφαση έχει δοθεί στην ανάδειξη και προώθηση νέων καλλιτεχνών, με συμμετοχή σπουδαστών από το Πανεπιστήμιο της Tampa (ΗΠΑ), στην προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής λύρας με σεμινάρια, διαλέξεις και συναυλίες από τον Δρ. Ξανθούλη και το σύνολό του αλλά και στα masterclasses πιάνου με τον καθηγητή του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Λάμπη Βασιλειάδη και τον Δρ. Γρηγόρη Ζαμπάρα (Πανεπιστήμιο Tampa), ενώ ο εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρης Σέμσης θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

34o afisa social ell

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό θα τιμήσει επίσης τη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αφιερώνοντας τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με χορούς από τη Μικρά Ασία και την ευρύτερη περιοχή, απαγγελίες κειμένων με κορύφωση τις ερμηνείες Μικρασιάτικων τραγουδιών από τον διεθνούς φήμης βαρύτονο, Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης (Family Constellation) με τον Νορβηγό ψυχολόγο Steffen Svendsen, σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας με την αρχιμουσικό Αυγουστίνα Καποτή και εργαστήριο ασκήσεων γυμναστικής ειδικά για μουσικούς.

Για 3 ολόκληρες εβδομάδες το Πορτοχέλι και η Ερμιονίδα θα κινούνται στο ρυθμό του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, προσθέτοντας ένα ακόμη τόξο στη φαρέτρα της προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button