home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αθλητισμός

Ραντεβού 62 χρόνια μετά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού κάνουν πρεμιέρα με το Σούπερ Καπ το οποίο θεσπίστηκε το 1972. Στις 10 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι θα αναμετρηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με φόντο την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League για 14η φορά στην ιστορία της καθώς επικράτησε της Λίβερπουλ με 1-0 στον τελικό του Παρισιού με σκόρερ τον Βινίσιους.

Στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο σπουδαίες προσθήκες. Πρώτη και καλύτερη είναι αυτή του Ορελιέν Τσουαμενί. Ο Γάλλος μέσος αποκτήθηκε από την Μονακό έναντι του αστρονομικού ποσού των 80 εκατομμυριών ευρώ και θεωρείται σπουδαία επένδυση για το μέλλον των Μαδριλένων. Η άλλη μεγάλη προσθήκη αφορά την αμυντική γραμμή και είναι ο Αντόνιο Ρούντιγκερ. Ο μέχρι πρότινος Γερμανός αμυντικός της Τσέλσι έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Λονδίνου και έτσι εντάχθηκε στο δυναμικό των «μερένχες». Παρελθόν αποτελούν ο Μαρσέλο, ο Μπέιλ, ο Ίσκο και ο Λούκα Γιόβιτς.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του Europa League, αφού επικράτησε της Ρέιντζερς στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4, ενώ η κανονική διάρκεια είχε λήξει στο 1-1. Η γερμανική ομάδα κατέκτησε το εν λόγω τρόπαιο μετά απο 22 χρόνια, αν και τότε το ξέραμε ως Κύπελλο UEFA.

Σπουδαία καλοκαιρινή μεταγραφή θεωρείται ο Μάριο Γκέτσε ο οποίος αποκτήθηκε από την Αϊντχόφεν για τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης οι «αετοί» της Φρανκφούρτης πρόσθεσαν έναν σπουδαίο επιθετιικό από την Μίλαν, τον Γενς Πέτερ Χάουγκε, καθώς και τον Λούκας Ιλάριο από τη Λεβερκούζεν. Δεν θα συνεχίσουν την επόμενη σεζόν οι Ιλσάνκερ, Ντουρμ και Χιντερένγκερ. Επίσης, ποτέ στη Φρανκφούρτη δεν επέστρεψε ο Τσούμπερ, αφού η ΑΕΚ ενεργοποίησε την οψιόν και τον έκανε δικό της.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης στα προγνωστικά στοιχήματος, αφού η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διαθέτει πολύ ανώτερο ρόστερ και μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκούς τελικούς.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε επίσημο παιχνίδι μόνο μια φορά, το μακρινό 1960, στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στον οποίο είχε επικρατήσει η «βασίλισσα» με 7-3 χάρη σε 4 γκολ του Πούσκας και 3 του Ντι Στέφανο. Να σημειώσουμε οτι τα 10 γκολ είναι τα περισσότερα που έχουν μπει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button