home design 800x400
home design 1170Χ320

Λακωνία: ΚΚΕ και ΚΝΕ τιμούν το παρελθόν και ατενίζουν το μέλλον με εκδηλώσεις στις Καρυές

Διήμερες εκδηλώσεις των Οργανώσεων Πελοποννήσου και συζήτηση για το μέλλον του Πάρνωνα
ΚΚΕ Πάρνωνας

Οι Οργανώσεις Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμούν το παρελθόν και ατενίζουν το μέλλον με διήμερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που προγραμματίζουν για τη νεολαία αλλά και τους μεγαλύτερους, στις 29 και 30 Ιουλίου, στις Καρυές (Αράχωβα) Λακωνίας, μέσα στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του πανέμορφου Πάρνωνα και του γραφικού χωριού.

Η Κοινότητα Καρυών προσέφερε για το λόγο αυτό το προαύλιο του σχολείου, όπου θα λειτουργήσει κατασκήνωση, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπει και η συζήτηση για το μέλλον ενός από τους σημαντικότερους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, του Πάρνωνα, και τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Παράλληλα, νεολαίοι αλλά και παλαιότεροι θα τιμήσουν τους δεκάδες ήρωες των Καρυών, που θυσιάστηκαν τη δεκαετία του ’40 για ένα καλύτερο κόσμο.

293338773 4957403401037927 9002291767487870107 n 1
Φωτό: fb/Καρυές Λακωνίας/ Karyes Lakonias

Το πρόγραμμα του διημέρου

Παρασκευή 29 Ιουλίου

-Μουσικοθετρική εκδήλωση με θέμα: «80 χρόνια ΕΛΑΣ. 80 χρόνια από το πρώτο ένοπλο χτύπημα εναντίων των κατακτητών στη Λακωνία. Τιμάμε τους Αραχωβίτες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές της δεκαετίας του ’40».

-Λαϊκό γλέντι από τους Σπύρο Κουτσοβασίλη (τραγούδι), Ειρήνη Χριστοφιλάκη (τραγούδι), Δημοσθένη Καραμίχα (μπουζούκι), Γιώργο Σκιαδά (κιθάρα).

Σάββατο 30 Ιουλίου

-Συζήτηση με θέμα: «Ο Πάρνωνας κατακλύζεται από ανεμογεννήτριες για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η θέση του ΚΚΕ για την ενέργεια και τις ΑΠΕ». Θα έχει τη μορφή σύντομων παρεμβάσεων από στελέχη του ΚΚΕ που θα παρουσιάσουν τις θέσεις του Κόμματος και παρεμβάσεις φορέων που αντιστέκονται στα εγκληματικά σχέδια των μονοπωλίων στην περιοχή.

-Ομιλία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θέμη Γκιώνη

-Παραδοσιακό γλέντι από τους Γιώργο Βούρθη (βιολί), Βασίλη Γκεοργκίεφ (Μπουζούκι), Γιώργο Δέμελλο (τραγούδι- κιθάρα), Νίκο Κόκκορη (κρουστά), Μαρία Λιβανού (Τραγούδι).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επιλέγουν το γραφικό χωριό της Λακωνίας, τις Καρυές, στα πλαίσια των εκδηλώσεών τους στο δρόμο προς το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το Σεπτέμβριο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis