home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας

Διαδικτυακή ψηφοφορία του Επιμελητηρίου Αργολίδας για το νέο Γαστρονομικό Σήμα
αγγινάρες

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση του προγράμματος «Αργολίδα, Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας – ARGOLIS taste culture», καθώς με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαδικτυακής ψηφοφορίας του Ιουνίου, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας, αποφασίστηκαν τρία θεμελιώδη σημεία της νέας Γαστρονομικής Ταυτότητας του Σήματος και της Εικόνας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ψηφοφορίας επιλέχθηκαν το Εμπορικό Όνομα, το Όραμα και η Υπόσχεση.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος οι πολίτες και οι επωφελούμενοι (stake holders) του Προορισμού καλούνται να ψηφίσουν στη νέα διαδικτυακή ψηφοφορία του Επιμελητηρίου για να επιλέξουν αυτή τη φορά το νέο Γαστρονομικό «Σήμα».

Από την Τετάρτη 19 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικτυακή ψηφοφορία σε όλη την Αργολίδα, όπου οπτικοποιείται το επιλεγμένο brand name “ARGOLIS taste culture”, με τον ίδιο τρόπο της δημόσιας διαβούλευσης και συμμετοχής όπως και για το Εμπορικό Όνομα, το Όραμα και την Υπόσχεση.

Οι Αργολιδείς καλούνται να επιλέξουν ποια από τις 5 προτάσεις σήματος ταιριάζει καλύτερα στον τόπο τους, σε όσα μοναδικά γεννάει η φύση, στη γη και στη θάλασσα, και στις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής.

octopus g08f9c8c26 1280
Φωρό: pixabay/GregMontani

Πώς ψηφίζετε σε τέσσερα απλά βήματα

Για να ψηφίσετε θα επισκεφθείτε το σύνδεσμο: Argolis Taste Culture logo. Στη συνέχεια:

1. Κοιτάζετε προσεκτικά και τις πέντε Προτάσεις.

2. Διαβάζετε τις Έννοιες που σχετίζονται με κάθε Πρόταση και εξηγούν γιατί προτείνεται.

3. Διαλέγετε την Πρόταση που σας αρέσει περισσότερο (ψηφίζετε ΜΙΑ Πρόταση Σήματος).

4. Υποβάλετε την συμμετοχή σας!

Οι απαντήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τις 22 Ιουλίου και η συμμετοχή όλων των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η προσπάθεια σηματοδοτεί ένα νέο δρόμο, αυτό του Γαστρονομικού Προορισμού Διεθνούς Εμβέλειας για την Αργολίδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αξιοποιεί δυναμικά τη σημαντικότερη παγκόσμια τάση στον Τουρισμό, αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, από τον πρωτογενή τομέα και την καλλιέργεια, μέχρι τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, καταλήγοντας φυσικά στην εστίαση και σε όλο το τουριστικό φάσμα, και στους τέσσερις Δήμους της Αργολίδας.

argolis2

Τα αποτελέσματα της προηγούμενης ψηφοφορίας είναι :

Εμπορικό Όνομα: ARGOLIS taste culture (Κουλτούρα γεύσης της Αργολίδας, Αργολική γευστική κουλτούρα),

Όραμα: “Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας, δυνατό σημείο αναφοράς αυθεντικών εμπειριών γαστρονομίας, σε όλο τον κόσμο!”

Υπόσχεση: Enjoy true Argolis cuisine, with all your senses (Απολαύστε την αυθεντική Αργολική κουζίνα, με όλες τις αισθήσεις)

H σχετική μελέτη, ολοκληρώνεται στα μέσα Αυγούστου, ενώ παράλληλες ενέργειες και δράσεις προβολής θα ξεκινήσουν άμεσα από το Επιμελητήριο Αργολίδας σε διάφορα σημεία του νομού, αξιοποιώντας την φετινή τουριστική σεζόν, και προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επόμενες, οργανωμένες ενέργειες προβολής που ήδη προγραμματίζονται, ώστε η Αργολίδα να καταστεί Γαστρονομικός Προορισμός Διεθνούς Εμβέλειας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis