home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Έργα πολιτισμού επισκέπτεται η Λίνα Μενδώνη

Μπούρτζι

Έργα πολιτισμού στο Ναύπλιο επισκέπτεται τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αρχής γενομένης από το Μπούρτζι, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από την Κυριακή στην Αργολίδα.

Φωτό: Αρχείο

Το πρόγραμμα των αυτοψιών της υπουργού περιλαμβάνει επισκέψεις και στο Παλαιό Τελωνείο, το κτίριο Βίγγα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τους Ιερούς Ναούς Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου και Ευαγγελιστρίας.

Τελωνείο στο Ναύπλιο
ΦΩΤΟ: anagnostis

Η κυρία Μενδώνη συνοδεύεται μεταξύ άλλων από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, το βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννη Ανδριανό, το δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστη Παπαδημητρίου.

Εργασίες στο κτήριο Βίγγα (37)
Εργασίες στο κτήριο Βίγγα / ΦΩΤΟ: anagnostis

Στη συνέχεια η υπουργός Πολιτισμού θα μεταβεί στο Άργος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στα έργα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης, ενώ στις 6.30 το απόγευμα στις Μυκήνες θα πραγματοποιηθεί και η απόδοση του έργου πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου.

Εικ.3β Μυκήνες, η Πύλη των Λεόντων
Εικ.3β Μυκήνες, η Πύλη των Λεόντων ΦΩΤΟ: Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης

Η επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στην Αργολίδα θα κλείσει με τις υπογραφές των Προγραμματικών Συμβάσεων για τα έργα «Αγωγός τροφοδοσίας νερού ύδρευσης αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών», «Μελέτες, Τεχνική βοήθεια για την Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Π.Ε. Αργολίδας» και «Ολοκλήρωση Μελετών για την ωρίμανση του έργου Στερέωση – Αποκατάσταση και Ανάδειξη του κτιρίου Τουρκικών Λουτρών (Χαμάμ) του Δήμου Ναυπλιέων».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis