home design 800x400

Έπιασαν αυτόν που έβαλε τη φωτιά στην Καλλιθέα Πατρών

Κατηγορείται για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση.

Μετά από την έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος στην πρόσφατη ιδιαίτερα επικίνδυνη πυρκαγιά της Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι αυτή ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πυροσβεστική, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση «Παλιάμπελα», της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του δήμου Πατρέων.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς από την Πυροσβεστική η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ολονύχτια μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες

Η φωτιά, ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλλιθέα Πατρών και στη συνέχεια πέρασε στον δήμο Ερυμάνθου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Οι δυνάμεις πυροσβεστικής απέτρεψαν την επέκταση σε κατοικημένες περιοχές. Να σημειωθεί πως τις βραδινές ώρες η επικινδυνότητα της προσέγγισης των πυροσβεστών ήταν μεγάλη, καθώς στον ορεινό όγκο που έκαιγε η φωτιά ήταν σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση.

Σχόλια

Exit mobile version