home design 800x400
home design 1170Χ320

Τύχη βουνό στο Ναύπλιο: Τι προκάλεσε την πτώση του δέντρου – Μαρτυρίες αυτοπτών

Δείτε εικόνες του δέντρου πριν και μετά – Τι είπε στο anagnostis άνδρας που περνούσε από το σημείο δευτερόλεπτα πριν το συμβάν – Διακόπηκε η κυκλοφορία στους παρακείμενους δρόμους
Δέντρο Ναύπλιο πτώση (1)

Τύχη βουνό είχαν στο Ναύπλιο μετά τη ξαφνική πτώση δέντρου λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Άνδρας που περνά από το σημείο δευτερόλεπτα πριν σώζεται από θαύμα. Ακούει πίσω του έναν δυνατό θόρυβο, γυρνάει και βλέπει τη Λεύκα να πέφτει.

«Σηκώθηκε πάρα πολύ σκόνη. Όλος ο κόσμος τρόμαξε», λέει ο κος Νίκος Βανικιώτης στο anagnostis.org.

Γλίτωσαν άνθρωποι και αυτοκίνητα

Ο γιγάντιος κορμός ξαπλώθηκε φαρδύς πλατύς στο Πάρκο Σταϊκόπουλου, στην αρχή της 25ης Μαρτίου, δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο και ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από κάτω εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που έγινε το συμβάν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κάποιο από αυτά καθώς μόνο κάτι κλαδιά έπεσαν πάνω τους.

Πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο αλλά τα απομεινάρια του δέντρου δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί.

Πώς μπορεί να προκλήθηκε η πτώση

Ο αέρας που έπνεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ίσως να μην συνετέλεσε και τόσο στο να ξεριζωθεί η τεράστια Λεύκα που έθεσε σε κίνδυνο τους περαστικούς και τους θαμώνες του παρακείμενου καφέ – εστιατορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα η πτώση της Λεύκας προήλθε από το έδαφος, ενώ την ίδια στιγμή ένα ακόμα δέντρο που βρίσκεται πίσω από το περίπτερο φαίνεται πως έχει γείρει.

Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι το ίδιο δέντρο που έπεσε πριν το συμβάν της Παρασκευής. Φαίνεται πως έχει πάρει κάποια κλίση, αλλά ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει τέτοια κατάληξη.

Δέντρο Ναύπλιο (2)
Φώτο: Φάνης Τσίρος
Δέντρο Ναύπλιο (1)
Φώτο: Κώστας Καραχάλιος

Σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο anagnostis,org, το έδαφος είναι σαθρό και ενδεχομένως αυτό να ήταν που οδήγησε στην πτώση του δέντρου, καθώς εκείνη την ώρα ναι μεν φυσούσε αλλά ο αέρας δεν ήταν τόσο δυνατός ώστε να ξεριζώσει ένα ολόκληρο δέντρο, και μάλιστα τέτοιου μεγέθους.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο

Η κυκλοφορία σε τμήματα των δρόμων που τέμνονται με το πάρκο Σταϊκόπουλου διακόπηκε. Η αστυνομία με ειδική σήμανση, έχει απαγορεύσει την διέλευση των οχημάτων από τμήμα της οδού Ανδρέα Συγγρού, μπροστά από το ΚΤΕΛ, καθώς επίσης σε κομμάτι της 25ης Μαρτίου, μπροστά από το σημείο που συνέβη η πτώση.

Δέντρο Ναύπλιο πτώση (2)
Φώτο: anagnostis

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων θα ξεκινήσουν εργασίες κοπής του δέντρου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis