home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Πρεμιέρα καύσωνα με 37αρια και φόβοι για πυρκαγιές

“Καυτό” δεκαήμερο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 16 Ιουλίου ο καύσωνας με τον υδράργυρο να δείχνει στην Πελοπόννησο τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ καυτό δεκαήμερο με 40αρια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για το Σάββατο προβλέπεται στην Πελοπόννησο γενικά αίθριος και ζεστός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 20 ως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά της Περιφέρειας ο υδράρυρος θα δείξει 1 ως 2 βαθμούς παραπάνω.

capture 32

Για την Κυριακή 17 Ιουλίου προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 6 ως 7 μποφόρ στα ανατολικά της Πελοποννήσου και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο δείχνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 39 ή 40.

Εν τω μεταξύ, πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς παρουσιάζουν το Σάββατο η Αργολίδα και η Κορινθία, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει ήδη εκδώσει εντολή προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στις “ευπαθείς” περιοχές.

Κίνδυνος πυρκαγιάς
Φωτό: Αρχείο

Επιπλέον, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις ενώ το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αργολίδα και Κορινθία θα παραμείνει σε μερική επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

220716

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και την Περιφέρεια και τους Δήμους της Πελοποννήσου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Καυτό Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τόσο για την αντιμετώπιση του καύσωνα όσο και για την πρόληψη των πυρκαγιών.


Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis