home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

ΟΕΒΕ Αργολίδας: Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε επιχορήγηση

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αργολίδας ζητά η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε επιχορήγηση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η μικρομεσαία επιχείρηση που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη αύξηση της φορολογίας, την επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων και τελευταία η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η υπέρμετρη αύξηση του κόστους καυσίμων και το αυξημένο κόστος εργασίας την οδηγεί στον πλήρη αφανισμό.

Έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, που όπως είναι επόμενο δημιουργεί την υποχρέωση επιστροφής μέρος αυτών, έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση στους Επαγγελματίες ,Βιοτέχνες, Έμπορους.

Ως εκ τούτου, η προσθήκη ακόμα μιας υποχρέωσης είναι αυτονόητο ότι δημιουργεί ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλλει ένας μεγάλος αριθμός ΜΜΕ να επιβιώσει.

Θεωρούμε ότι η σχετική απόφαση που ενεργοποιεί την διαδικασία αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών θα πρέπει να ανασταλεί . Άλλωστε οι ενισχύσεις αυτές χορηγήθηκαν για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας υπό την προσδοκία όμως ότι η ελληνική οικονομία θα επέστρεφε στην κανονικότητα το οποίο την δεδομένη χρονική στιγμή δεν συμβαίνει.

Επιπλέον, και καθόσον φαίνεται ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που μας παρέχει το προσωρινό πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μετατραπούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές σε επιχορηγήσεις (άρθρο 23Β του προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19). Ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που έλαβαν μικρά ποσά επιστρεπτέων η μετατροπή τους σε επιχορήγηση είναι αναγκαία για την επιβίωση τους .Αντίθετα για τις επιχειρήσεις που έλαβαν μεγαλύτερα ποσά είναι απαραίτητο να ανασταλεί η αποπληρωμή τους τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση . Αυτό θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική ανακούφιση για τις επιχειρήσεις και για τις θέσεις εργασίας που έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και είναι και εκείνες που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα βιωσιμότητας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button