home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Στο “βαθύ κόκκινο” η Ελλάδα

Προτροπή του ΠΟΥ για επιβολή μάσκας και συχνών διαγνωστικών τεστ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Στο “βαθύ κόκκινο” η Ελλάδα
κορωνοϊός

Στο “βαθύ κόκκινο” βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), στο δείκτη 14 ημερών, που είναι σταθμισμένος με βάση τους εμβολιασμούς, καθώς το έκτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει την Ευρώπη μεσούντος του καλοκαιριού.

Στην ίδια δυσχερή θέση βρίσκονται πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες ενώ όσες βρίσκονται στη γκρι ζώνη δεν έχουν διενεργήσει αρκετά διαγνωστικά τεστ, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ρυθμό μετάδοσης του ιού.

fxny5o2xoaa2klm
Φωτό: twitter/ECDC

Παράλληλα, έντονη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η νέα υπερμεταδοτική μετάλλαξη “Κένταυρος”, που εξαπλώνεται ταχύτατα, μετά την πρώτη της εμφάνιση στην Ινδία, καθώς διερευνάται η πιθανότητα να οδηγεί σε βαρύτερη νόσηση από τις πιο ήπιες μεταλλάξεις του κορονοϊού, όπως αυτές της Όμικρον.

«Η πανδημία δεν πλησιάζει στο τέλος της», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, εκφράζοντας την ανησυχία του Οργανισμού για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δρ. Γκεμπρεγιέσους επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή αλλά τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και προέτρεψε τις κυβερνήσεις να επιβάλουν τα γνωστά και δοκιμασμένα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως είναι οι μάσκες, τα συνεχή και εκτεταμένα διαγνωστικά τεστ και ο καλός εξαερισμός των κλειστών χώρων.

Ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του βρίσκονται εδώ και δεν έχουν πάει διακοπές, όπως θεωρούν λανθασμένα αρκετοί, που έσπευσαν να “ξεχάσουν” τα μέτρα πρόληψης και να κινούνται προσποιούμενοι ότι όλα γύρω έχουν επανέλθει σε κανονικότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis