home design 800x400

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Ένας ζωντανός, δύο νεκροί – Έρευνες για το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου, ενώ ο Ρουμάνος πιλότος διακομίστηκε σώος στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Νεκροί είναι οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη νωρίτερα στη Σάμο. Ζωντανός είναι ο Ρουμάνος πιλότος, ενώ αναζητείται ακόμα το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου, ενώ ο Ρουμάνος πιλότος διακομίστηκε σώος στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Πώς έπεσε το ελικόπτερο

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Στο νοσοκομείο ο πιλότος

Ο Ρουμάνος πιλότος διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Πρώτα σταμάτησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να του περάσουν φλέβα και ορούς.

Σχόλια

Exit mobile version