home design 800x400

Πελοπόννησος: Η εκδήλωση της ΟΚΕ στο Άργος και η αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη συνδέει την παρουσία Νίκα – Μαλτέζου στην εκδήλωση με τα όσα προηγήθηκαν στο ΠεΣυ Πελοποννήσου

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με την περιφερειακή αρχή αναφορικά με τη προχθεσινή αναβολή του περιφερειακού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος διευκρίνισε το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας μιλώντας στο anagnostis.org, ωστόσο η παράταξη Τατούλη έχει διαφορετική άποψη.

Με νέα ανακοίνωσή της η «Νέα Πελοπόννησος» αναφέρεται σε μία εκδήλωση που έγινε στο Άργος και στην οποία παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο Γιάννης Μαλτέζος, συνδέοντας την παρουσία τους εκεί με τη μη διεξαγωγή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στο δελτίο τύπου που είχε μοιράσει στα ΜΜΕ η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) δεν ανέφερε τίποτα για το ποιοι θα είναι παρευρισκόμενοι ή το ποιοι είναι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα μετά τις 18:30 της Δευτέρας 11 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας. Ούτε είχε προαναγγελθεί η παρουσία του Περιφερειάρχη σε αυτή. Συνεπώς δεν αποκλείεται να πρόκειται για μία απόφαση η οποία ενδεχομένως να ελήφθη κατόπιν της αναβολής του ΠεΣυ η οποία έγινε στις 16:30 της ίδιας ημέρας. Η απόσταση Τρίπολη – Άργος μπορεί οδικώς να διανυθεί σε 40 περίπου λεπτά.

Ο Νίκας στην εκδήλωση της ΟΚΕ στο Άργος

Προφανώς, ο ρόλος της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος) είναι εξόχως κρίσιμος -ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε- και ως εκ τούτου οι προσπάθειές της πρέπει να στηρίζονται.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χαιρετίζοντας, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΚΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος.

Ο περιφερειάρχης, χαρακτήρισε την ΟΚΕ “χρήσιμο εργαλείο συνεννόησης μεταξύ κοινωνικών ομάδων και τάξεων”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι “σκοπός της είναι να προωθεί, με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, διάφορα ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο -ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, καθώς μετά τα μνημόνια, την πανδημία του νέου κορονοϊού και τον εξελισσόμενο στην Ουκρανία πόλεμο επικρατεί ανασφάλεια και προκύπτουν δύσκολες καταστάσεις ιδιαίτερα για τους εμπερίστατους και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες”, για να καταλήξει σημειώνοντας:

“Η ΟΚΕ πρέπει, με την παρέμβασή της και τον ορθολογισμό της, να βοηθήσει ώστε να υπάρχει κοινωνική ισορροπία και γαλήνη”.

Αντικείμενο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης “Ολοκληρωμένος μηχανισμός παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη”, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση των εξελίξεων στις τέσσερις θεματικές ομάδες των διατάξεων του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Οι αιτιάσεις Τατούλη

Σε ανακοίνωσή της η παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Οι μάσκες έπεσαν! Για δεύτερη συνεχιζόμενη συνεδρίαση ο κ. Μαλτέζος στήνει σκηνικό διάλυσης του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού ο ίδιος προσήλθε 25’ μετά την επίσημη έναρξη της συνεδρίασης που ήταν στις 4.00μ.μ.

Ο κ. Μαλτέζος αποφάσισε άρον άρον τη λύση της συνεδρίασης, που ποτέ δεν άρχισε, για να φύγει …τρέχοντας μαζί με τον κ. Νίκα για το Άργος.

Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έπρεπε να παρευρεθούν στις 6.30μ.μ. σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) που συνδιοργάνωνε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Αργολίδας με θέμα: «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκας και ο υποψήφιος με το συνδυασμό του πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας κ. Φώτης Κολεβέντης έκριναν ότι στη σημαντική αυτή ημερίδα έπρεπε να απέχουν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού ουδέποτε προσκλήθηκαν ή ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη συνδιοργάνωση.

Φυσικά ο κ. Νίκας δεν ενημέρωσε κανένα Συλλογικό Όργανο για την παροχή δείπνου φιλοξενίας, προϋπολογισμού 1.500€, που αμέσως μετά τη λήξη της ημερίδας παρέθεσε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του (ΑΔΑ:ΛΙΒΩ7Λ1-ΖΣΗ)».

Σχόλια

Exit mobile version