home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Εγκρίνεται σήμερα η παραχώρηση για το Επιγραφικό Μουσείο στους Στρατώνες Καποδίστρια

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουλίου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο
Γιατί καθυστερεί το Βυζαντινό Μουσείο Άργους;

Εγκρίνεται στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουλίου, κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η παραχώρηση της ανατολικής πτέρυγας των Στρατώνων Καποδίστρια από το Δήμο Άργους-Μυκηνών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη δημιουργία του Επιγραφικού Μουσείου του Άργους.

Η δημιουργία του Επιγραφικού Μουσείου, όπου θα επανακάμψουν και θα εκτεθούν οι 136 μοναδικοί χάλκινοι ενεπίγραφοι πίνακες, που αποτελούσαν μέρος του αρχείου του θησαυρού της Παλλάδος, όπου φυλάσσονταν τα ιερά χρήματα της Ήρας, και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την οικονομική ζωή του Άργους, τους δημοκρατικούς θεσμούς καθώς και πλήθος άλλων πληροφοριών, από το τέλος του 5ου αιώνα έως τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. και αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, ήταν αίτημα χρόνων της Αργειακής κοινωνίας.

ενχαρακτη επιγραφή
επιγραφή από το βιβλίο Αργειακή Γη Νο3

Στο νέο Επιγραφικό Μουσείο θα εκτίθενται επίσης και οι λίθινες πινακίδες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ενώ η προσθήκη του στο σύμπλεγμα Μουσείων της πόλης αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης παγκόσμιου και εγχώριου τουρισμού.

Στρατώνες Καποδίστρια Άργος
Φώτο: youtube (Πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο “ΧΟΡΟΣΗΜΟ”)

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων θα συζητηθούν και:

-Η έγκριση της αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης για την κατασκευή αναβατορίου εξυπηρέτησης ΑΜεΑ στο συγκρότημα του Παλατίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά

-Η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης διαμόρφωσης διαδρομής περιήγησης ΑΜεΑ στο Κάστρο της Μεθώνης

-Η έγκριση επανατοποθέτησης κωδωνοστασίου με καμπάνα του α΄ μισού του 20ου αιώνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σοφικού του Δήμου Κορινθίων

Με την έγκριση της παραχώρησης της ανατολικής πτέρυγας των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος για τη δημιουργία του νέου Επιγραφικού Μουσείου ανατέλλει μια ευοίωνη μέρα για την επισκεψιμότητα και την τουριστική προβολή του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis