home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Ανδρέας Πουλάς: Συναντήθηκε με βιοκαλλιεργητές και άκουσε τα προβλήματά τους

«Να δοθούν άμεσα λύσεις από την κυβέρνηση στα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών», ζητά ο βουλευτής Αργολίδας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής κα Σοφία Καραμάνου και κ. Ηλία Μαυριά, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον βουλευτή Αργολίδας και Υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανδρέα Πουλά και το μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μόσχο Κορασίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα πολύ έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο αγροτικός τομέας της χώρας και τα οποία ταλανίζουν και τον τομέα της βιοκαλλιέργειας και απειλούν τη βιωσιμότητά του, όπως είναι το έντονο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την αγροτική παραγωγή, το υπέρογκο κόστος τους ρεύματος, αλλά και γενικότερα του κόστους παραγωγής των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων, η πρακτική των ανοικτών τιμών που έχει ως αποτέλεσμα πολλά προϊόντα να μένουν απούλητα πάνω στα δέντρα, καθώς και το γεγονός ότι οι παραγωγοί φέτος αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές από ότι πέρυσι τη στιγμή μάλιστα που οι καταναλωτές τα αγοράζουν πιο ακριβά. Στο σημείο αυτό μάλιστα οι εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για μείωση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων λόγω των προαναφερόμενων πολύ μεγάλων δυσκολιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ΕΛΓΑ και στο γεγονός ότι χρειάζεται αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης ζημιών, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση και μάλιστα υπογραμμίστηκε το πρόβλημα που παρατηρείται στην καρπόδεση της ελιάς στο Ν. Αργολίδας που θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την φετινή ελαιοπαραγωγή.

Οι εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συγκρότησε ομάδα εργασίας για τα βιολογικά προϊόντα χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτή τους φορείς των βιοκαλλιεργητών, ενώ αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ιδιωτικές εταιρείες πιστοποίησης οι οποίες λειτουργούν μόνο με γνώμονα το κέρδος και εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθούν και άλλα εργαστήρια όπου θα εξετάζονται δείγματα των προϊόντων καθώς το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Εργαστήριο έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα αποτελέσματα.

Από την πλευρά τους οι κ. Πουλάς και Κορασίδης τόνισαν ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό αφορά όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής ανεξαιρέτως. Τα ελλιπή και αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών τα οποία μέρα με την ημέρα διογκώνονται. Τo ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται κοντά στους αγρότες και προσπαθεί με παρεμβάσεις του εντός και εκτός Βουλής να ζητά λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματά τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button