home design 800x400
home design 1170Χ320

Φαινόμενα αισχροκέρδειας λόγω του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή”

Καταθέτει τροπολογία για πλαφόν κέρδους το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Πότε ξεκινά το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στην Πελοπόννησο

Φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρήθηκαν στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών μετά την ανακοίνωση του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή”, για την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέας τεχνολογίας μη ενεργοβόρες συσκευές.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταθέτει σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου, τροπολογία στη Βουλή με την οποία βάζει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

air conditioner
Φωτό: Αρχείο

Η τροπολογία προβλέπει για τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και πρόστιμο για μη καταβολή επιδότησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιδότηση είναι της τάξης του 30% – 50% (135 – 710 ευρώ), για κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες, ενώ η αγορά νέας συσκευής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 16 Σεπτεμβρίου και η απόσυρση της παλαιάς συσκευής έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ήδη έχουν κατατεθεί για ένταξη στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” πάνω από 910.000 αιτήσεις καταναλωτών, γεγονός που όπως φαίνεται πυροδότησε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis