home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΠολιτισμόςFeatured

Χιλιομόδι: Νέο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παππά» στη γενέτειρα της – Πρώτη βίντεο παρουσίαση

Τα εγκαίνια του θεάτρου έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Ιουλίου.

Η 95χρονη σήμερα ηθοποιός Ειρήνη Παππά, το πραγματικό της όνομα είναι Ειρήνη Λελέκου, γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 σε οικογένεια δασκάλων και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία από την ηλικία των 15 ετών ως ραδιοφωνική παραγωγός, τραγουδίστρια και χορεύτρια σε διάφορες εκδηλώσεις. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με σπουδαίους δασκάλους.

Το 1948 παίζει στην πρώτη της ταινία με τίτλο Χαμένοι άγγελοι. Τρία χρόνια μετά ο Φρίξος Ηλιάδης γυρνά μαζί της τη Νεκρή Πολιτεία. Η ταινία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καννών και εκεί, με την πρώτη προβολή, ο κόσμος βρίσκει μια πρωταγωνίστρια που σαν να ‘χε έρθει από την αρχαϊκή πομπή των Παναθηναίων.

Το 1952 οι Κάννες ασχολούνται μόνο με την Παπά και το παγκόσμιο σινεμά ερωτεύεται το αγρίμι από το Χιλιομόδι.

Συμμετέχει έτσι σε 100 τουλάχιστον διεθνείς παραγωγές, αριθμός ταινιών – ρεκόρ για Ελληνίδα ηθοποιό, ενώ τρεις από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί προτείνονται για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την γαλλόφωνη Ζ του Κώστα Γαβρά να το κατακτά, ενώ υποψήφιες υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στη μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών, η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια. Συμμετέχει σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνιστεί και στο Μπρόντγουεϊ.

Το θέατρο που θα φέρει το όνομά της είναι πέτρινο, χωρητικότητας 800 θέσεων και θα αποτελέσει έναν σπουδαίο πυρήνα τέχνης και πολιτισμού.

Παράλληλα, δεδομένων των ιστορικών δεσμών του Δήμου Κορινθίων με τις Συρακούσες, το ανοιχτό θέατρο “Ειρήνη Παππά” θα είναι ένα σταυροδρόμι συνάντησης των δυο περιοχών, καθώς εδώ και πολύ καιρό πραγματοποιούνται επαφές και συναντήσεις, ενώ έχουν γίνει και επιτόπιες αυτοψίες στο θέατρο από εκπροσώπους των Συρακουσών, προκειμένου να συζητηθεί ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στο θέατρο και περιλαμβάνει τις Συρακούσες.

Τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού θεάτρου “Ειρήνη Παππά” στο Χιλιομόδι, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων, θα αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αλλά και σημαντική τιμή στη σπουδαία μας ηθοποιό από τη γενέτειρά της.

Δείτε την πρώτη Βίντεο-Παρουσίαση του Θεάτρου:

Βίντεο: DroneDays gr

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της παραπάνω βιντεοσκόπησης από τον Γιώργο Σοφούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου, οι εργασίες βρισκόταν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Ιουλίου.

Το σύντομο απόσπασμα συνέντευξης είναι από το αρχείο της ΕΡΤ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button