home design

Κορινθία: Σε απόγνωση το Ζευγολατιό από την έλλειψη νερού

Αδυναμία στην ύδρευση και την άρδευση σε όλο το Δήμο Βέλου-Βόχας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Ζευγολατιού στην Κορινθία, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα με την έλλειψη νερού, αφού εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου εντοπίζεται μεγάλη αδυναμία κάλυψης των αναγκών σε ύδρευση και άρδευση σε όλο το Δήμο Βέλου-Βόχας, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα καθώς οι λύσεις με τις δεξαμενές και τα πιεστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ως σήμερα δείχνουν να μην αποδίδουν, ενώ και οι αγροτικές καλλιέργειες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής.

Φωτό: pixabay/1195798

Το έργο του φράγματος του Ασωπού, που, σύμφωνα με τους κατοίκους, θα έδινε λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, καθώς το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης μοιάζει να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

Οι κάτοικοι του Ζευγολατιού ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν, καθώς πέραν του καθημερινού μαρτυρίου της ύδρευσης σε κίνδυνο βρίσκεται και η αγροτική οικονομία της περιοχής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version