home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Ξαναδίκασαν» τον Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο σε θεατρική αναπαράσταση

31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου: Η Δίκη του Κολοκοτρώνη των Ρέππα – Παπαθανασίου στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία πλήθους κόσμου.
Δίκη Κολοκοτρώνη Ναύπλιο (2)

Η πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας, η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα που διεξήχθη το 1834 στο Βουλευτικό Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες, παρουσιάστηκε σε θεατρική αναπαράσταση στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο, το Σάββατο 9 Ιουλίου, στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής-πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του βασιλιά.

Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, ενώ παράλληλα σημαίνει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία του κράτους για την εθνική ολοκλήρωση.

Συντελεστές

Ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα & Θ. Παπαθανασίου

  • Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
  • Σκηνογραφία-Επιμέλεια κίνησης: Σταύρος Λίτινας
  • Ενδυματολόγος: Ντένη Βαχλιώτη
  • Μουσική-Στίχοι: Δημήτρης Παπαδημητρίου
  • Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας & Βερόνικα Δαβάκη
  • Τους ρόλους υποδύονται δικηγόροι των παραπάνω Ενώσεων

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γ. Βακαρέλης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis