home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μαγική πρεμιέρα για το 31ο Φεστιβάλ

Ατμοσφαιρική βραδιά από το κουαρτέτο Selini στην Εθνική Πινακοθήκη

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Μαγική πρεμιέρα για το 31ο Φεστιβάλ
Φεστιβάλ Ναυπλίου

Μαγική πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου το 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, γεμίζοντας μουσικές τον αίθριο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Selini, αποτελούμενο από νέες μουσικούς από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, δημιούργησε ονειρική ατμόσφαιρα και έδωσε ένα σημαντικό πρώτο βήμα στο Φεστιβάλ Ναυπλίου, που μπαίνει αισίως στην 4η δεκαετία της ζωής του.

Οι 4 μουσικοί, Liuba Kalmykova, βιολί, Nadia Kalmykova βιολί, Loredana Apetrei, βιόλα και Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο, συναντήθηκαν στη Βιέννη το 2016 και αποφάσισαν να ενώσουν τα δοξάρια τους, βαφτίζοντας το κουαρτέτο τους Selini από τη θεά Σελήνη της Ελληνικής μυθολογίας. Έκτοτε περιοδεύουν ανά την Ευρώπη, δίνοντας συναυλίες και κερδίζοντας σημαντικά βραβεία.

31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου πρόγραμμα εκδηλώσεων (1)

Στο πέρασμά τους από το Φεστιβάλ Ναυπλίου μάγεψαν το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Τους θεατές καλωσόρισαν στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, πιανίστας, Γιάννης Βακαρέλης και ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόξενος της Αυστρίας, της τιμώμενης φέτος χώρας, στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ένα πλήθος ακόμη εκδηλώσεων ως τις 16 Ιουλίου, σε μαγικά σημεία τ’ Αναπλιού, με τη σκυτάλη να παραδίδεται σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου θα παρουσιαστεί η παράσταση “Η Δίκη του Κολοκοτρώνη”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis