home design

Κορινθία: Παρολίγον τραγωδία με τη διασταύρωση μαχητικών και ανεμοπτεριστών στο Φενεό

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε το μοιραίο

Παρολίγον τραγωδία θα συνέβαινε με τη διασταύρωση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών και ανεμοπτεριστών στην πεδιάδα του Φενεού στην Κορινθία.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Ιουνίου στις 12. 57 το πρωί όταν, όπως μετέδωσε σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου το OPEN, σχηματισμός αεροσκαφών διασταυρώθηκε διαγώνια με ανεμοπτεριστές, που έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς στην πεδιάδα του Φενεού, αφού οι πιλότοι δεν γνώριζαν ότι υπήρχε αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή ενώ και οι ανεμοπτεριστές δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Φωτό: Πολεμική Αεροπορία

Σύμφωνα με το OPEN, το ένα αεροσκάφος πέρασε από αλεξίπτωτο πλαγιάς σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, ενώ από το δεύτερο μόλις στο μισό. Ακόμα και από τα καυσαέρια των αεροπλάνων θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα για τους δύο ανεμοπτεριστές, ευτυχώς όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμοπτεριστές δεν ενημέρωσαν κανέναν για την πτήση και ανέβηκαν σε απαγορευμένο ύψος, στην πεδιάδα του Φενεού. Τα μαχητικά αεροσκάφη, δεν είχαν περιθώρια αντίδρασης. Οι πιλότοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως και το γεγονός πως το συμβάν δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία ήταν καθαρά θέμα τύχης, αφού τα αεροσκάφη πέρασαν ξυστά από τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και είναι απορίας άξιον το πώς η περιδίνιση της τουρμπίνας των αεροσκαφών δεν τα κατέρριψε.

Φωτό: Πολεμική Αεροπορία-Αρχείο

Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαιώνουν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως οι ανεμοπτεριστές δεν τήρησαν κανένα μέτρο ασφαλείας, δεν ενημέρωσαν κανέναν για την πτήση τους και ανέβηκαν και πάνω από τις 9.000 πόδια, όπου δεν περιμένει κανείς να δει αλεξίπτωτα, καθώς στο ύψος αυτό χρειάζεται παροχή οξυγόνου. 

Τέλος καλό όλα καλά πάντως στην πεδιάδα του Φενεού, αφού αποφεύχθηκε η τραγωδία, όταν τα μαχητικά αεροσκάφη «συναντήθηκαν» με τους αεροπτεριστές.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version