home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Στις καλένδες η οριοθέτηση περιοχών για τις πυρκαγιές του 2021

Ακόμα δεν έχει εκδοθεί ΚΥΑ όπου να οριοθετούνται περιοχές της Αργολίδας για τις πυρκαγιές του 2021, σύμφωνα με απάντηση του Χ. Σταϊκούρα στον Α. Πουλά
Πυρκαγιά στο Αραχναίο 25.07.2021

Ακόμα δεν έχει εκδοθεί ΚΥΑ όπου να οριοθετούνται περιοχές της Αργολίδας για τις πυρκαγιές του 2021, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ερώτηση που του είχε υποβάλει ο Ανδρέας Πουλάς σχετικά με τις αποζημιώσεις των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απάντηση:

«Με τον Νόμο 4797/2021 (ΦΕΚ 66/Α΄) «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση και λοιπές επείγουσες διατάξεις» με τον οποίο εισάγεται ενιαίο θεσμικό πλαίσιο κρατικής αρωγής και σαφής διαδικασία παροχής της, καθορίζονται οι κατάλληλες οργανωτικές δομές για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κρατικής αρωγής, τη μείωση του χρόνου καταβολής των επιχορηγήσεων και τη μείωση των διοικητικών βαρών.

Σύμφωνα με το ως άνω πλαίσιο το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την παροχή κρατικής αρωγής σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από θεομηνίες, η οποία συνίσταται σε επιχορήγηση επί της ζημίας για εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Για την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για την παροχή της επιχορήγησης, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι: α) η έκδοση κ.υ.α. οριοθέτησης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, με επισπεύδον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές και β) η καταγραφή ζημιών των εν λόγω επιχειρήσεων από την αρμόδια Περιφέρεια και η αποστολή της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιχειρήσεων και τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί Κ.Υ.Α., στην οποία να οριοθετούνται περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για τις πυρκαγιές του 2021, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τέλος, κοινοποιούμε το παρόν στο ανωτέρω Υπουργείο για τις δικές του ενέργειες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis