home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑχαΐαFeatured

Στιγμές αγωνίας στην παραλία Ζαχάρως: 6χρονη πήγε να πνιγεί και δίνει μάχη για τη ζωή

H 6χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου διασωληνώθηκε, και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Σε τραγωδία πήγε να καταλήξει το απογευματινό μπάνιο για ένα μικρό κορίτσι στην παραλία της Ζαχάρως. Το κοριτσάκι ενώ έπαιζε στη θάλασσα, το απόγευμα της Τετάρτης, ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως έγινε αντιληπτό από τη μητέρα του, όπου σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Άμεση ήταν, σύμφωνα με το ilialive.gr, η επέμβαση ναυαγοσώστη που υπήρχε στην γύρω περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την 6χρονη αρχικά Κέντρο Υγείας Κρεστένων, όπου οι γιατροί όμως διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί όμως υπέστη ανακοπή αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Αργότερα η 6χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφούλα του, είχαν έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Μακρίσια, από όπου κατάγονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, από την Ελβετία όπου διαμένουν μόνιμα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button