home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Οι ναυτικοί χάρτες και το βάθος του λιμανιού

Αργοί οι ρυθμοί της υδρογραφικής υπηρεσίας
Πλοηγοί για το λιμάνι του Ναυπλίου

Αναμένονται οι μετρήσεις του λιμανιού στο Ναύπλιο από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Οι χρόνοι λειτουργίας της υδρογραφικής υπηρεσίας είναι συγκεκριμένοι, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι ίδιοι. Οι ρυθμοί που εκτελούνται οι μετρήσεις παραμένουν αργοί αλλά όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς.

Πότε όμως αναμένεται να δημοσιευτούν οι ναυτικοί χάρτες; Την απάντηση στο θέμα αυτό δίνει η παράταξη του δημάρχου, με βάση την ενημέρωση που έχει:

  • Στο λιμάνι του Ναυπλίου κατέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021 το Υδρογραφικό– Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ «ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476» της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Το σκάφος πραγματοποίησε εργασίες βυθομέτρησης στο λιμάνι του Ναυπλίου που πρόσφατα είχε εκβαθυνθεί ώστε να αποτυπωθούν οι μετρήσεις στους ανανεωμένους χάρτες πλοήγησης (πορτολάνοι). Οι ναυτικοί χάρτες είναι πολύ χρήσιμοι για τον καπετάνιο του σκάφους καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες οι οποίες μπορούν να τον βοηθήσουν στην πλοήγηση.
  • Σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ζαφείρη Αναστασίου με την Υδρογραφική υπηρεσία τον Ιούνιο του 2022 ο πρόεδρος ζήτησε επιτακτικά το λόγο της μη δημοσίευσης και ανάρτησης των πληροφοριών και χαρτών που προέκυψαν από τις μετρήσεις. Η απάντηση ήταν ότι η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει συγκεκριμένους χρόνους λειτουργίας.
  • Οι ναυτικοί χάρτες σύμφωνα με την Υδρογραφική υπηρεσία πολεμικού ναυτικού θα δημοσιευθούν μέχρι το τέλος του 2022.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου αλλά και ο δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρονται επίσης σε κάποιες αναρτήσεις, πιθανότατα κοινωνικού δικτύου, που τους ενόχλησαν αναφορικά με το εν λόγω θέμα, ζήτημα που έθεσε ο κ. Ζαφείρης και στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού. Όμως αυτό που του απάντησαν είναι να μην ασχολείται με όσα γράφονται, υπενθυμίζοντας του πως οι χάρτες θα αναρτηθούν όταν θα είναι έτοιμοι.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis