home design 800x400

Για το ρόλο των Μεγάλων Μουσείων ο Γ. Διδασκάλου στο συνέδριο του Economist

«Tα μουσεία έχουν τη δύναμη να μετασχηματίσουν τον κόσμο γύρω τους, να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία»

Στο Διεθνές Συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου στο Λαγονήσι, μίλησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, για το ρόλο των Μεγάλων Μουσείων σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτιστικό τοπίο.

Οι εργασίες του Annual 26th Economist Government Roundtable ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, μετά από δύο χρόνια πανδημίας ενώ στο πάνελ του συμμετείχαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες. Το φετινό συνέδριο εστίασε στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αναδύονται στη μετα-πανδημία εποχή, καθώς και στον καίριο ρόλο της ψηφιακής και της πράσινης μετάβασης στην οικοδόμηση πιο βιώσιμων και ανθεκτικών μοντέλων ανάπτυξης για τις σύγχρονες οικονομίες.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Διδασκάλου τόνισε μεταξύ άλλων:

Φωτό: fb/George Didaskalou

«Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτιστικό, κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον τα μουσεία έχουν αναλάβει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της εποχής, παίρνουν θέση μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τις δράσεις τους, σε καίρια ζητήματα όπως είναι η κλιματική κρίση, η κοινωνική ανισότητα, ο ρατσισμός και ο σεβασμός της διαφορετικότητας.

Η ολική προσβασιμότητα και η συμπερίληψη οφείλουν να αποτελούν κύριους στόχους του κοινωνικού τους ρόλου.

Τα μουσεία έχουν τη δύναμη να μετασχηματίσουν τον κόσμο γύρω τους, να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική ευημερία.»

Η συμμετοχή του Ναυπλιέως Γενικού Γραμματέα σε ένα τετοιου βεληνεκούς συνέδριο καταδεικνύει την διεθνή αναγνώρισή του από επιστημονικούς και οικονομικούς κύκλους αλλά και την αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού στο πρόσωπό του.

Σχόλια

Exit mobile version