home design 800x400

Δημήτρης Ορφανός: Τι λέει για τα σκουπίδια στην Καραθώνα – Θα υπερασπιστεί δωρεάν τους εργαζόμενους

Αιχμές από τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων κατά Μάκαρη και Κωστούρου, χωρίς να τους κατονομάσει.

Με μία γενική δήλωση όπου εστιάζει κατά βάση στη μεταχείριση των εργαζομένων και όχι τόσο στο πρόβλημα που είναι η εν κρυπτώ εναπόθεση απορριμμάτων στην κλειστή χωματερή της Καραθώνας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός τοποθετείται για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα σκουπίδια που πετιούνται πάνω από τα κεφάλια των εκατοντάδων λουόμενων της δημοφιλούς παραλίας.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου χωρίς να κατονομάσει ούτε τον πολιτικό του αντίπαλο Κώστα Μάκαρη, ο οποίος έκανε την αυτοψία στην Καραθώνα, μα ούτε και τον άλλο πολιτικό του αντίπαλο Δημήτρη Κωστούρο, αναζητά τον «πραγματικά υπεύθυνο», αυτόν δηλαδή που έδωσε την εντολή για ότι συνέβη και καταγράφηκε από τις κάμερες.

Παράλληλα δηλώνει πως προτίθεται να υπερασπιστεί δωρεάν τους εν λόγω εργαζόμενους, όποτε γίνει το δικαστήριο.

Η τοποθέτηση Ορφανού

Όπως αναφέρει ο κ. Ορφανός:

«Η πολιτική απαιτεί πολιτικό πολιτισμό και όχι πολιτικές διώξεις. Διεξάγεται με επιχειρήματα και προτάσεις και όχι με πολιτικούς θεατρινισμούς.

Οι εργαζόμενοι του μεροκάματου δεν επιτρέπεται να γίνουν το πρόβλημα αλλά θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στα προβλήματα τους.

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι οι πολίτες του Δήμου Ναυπλίου ακούσια θεατές σε πολιτική διένεξη για το ΧΑΔΑ της Καραθώνας.

Είδαμε εκτενές βίντεο με εργαζομένους να υπόκεινται σε βιντεοσκόπηση τους άνευ της συγκατάθεσης τους.

Εργαζομένους οι οποίοι συλλέγουν απορρίμματα για να ζήσουν τις οικογένειες τους, να επιβιώσουν και να προσφέρουν στα παιδιά τους.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες του Δήμου Ναυπλίου.

Αφήστε τους μεροκαματιάρηδες εκτός του κάδρου της πολιτικής αντιπαράθεσης. Έλεος και ντροπή.

Οι ευθύνες έχουν όνομα και επώνυμο.

Αν δεν μπορείτε να διακρίνετε την ανάγκη από το προσωπικό πολιτικό συμφέρον και την εφήμερη δημοσιότητα τότε λυπάμαι για εσάς.

Αναγκάστηκα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου να προβώ σε αυτή την ανακοίνωση αισθανόμενος ντροπή για τη πολιτική μεταχείριση των εργαζομένων.

Περίμενα αρκετά να παρέμβουν θεσμοί όπως το Εργατικό Κέντρο για τη προστασία των εργαζομένων ή ο Δήμαρχος Ναυπλίου.

Μάταια όλα στο πολιτικό βωμό του εκλογικού συμφέροντος.

Δηλώνω ότι ως υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου αναγκάζομαι να προβώ σε αυτή τη δήλωση προστασίας των εργαζομένων διότι είναι πολιτικά ανέντιμο και καταδικαστέο το μεροκάματο να αποτελεί πολιτικό παιγνίδι.

Δηλώνω ότι ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου με λυπεί και εξοργίζει η ακούσια χρησιμοποιήση των εργαζομένων.

Δηλώνω επίσης ως Δικηγόρος ότι προτίθεμαι να τους υπερασπιστώ εγώ και συνεργάτες μου άνευ αμοιβής διότι ο πολιτικός πολιτισμός και η προστασία των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται

Μόνο προστατεύονται.

Πάντοτε υπάρχει υπεύθυνος και εντολέας μην τα βάζετε με εργαζομένους και επίσης υπερασπιστείτε τους εργαζομένους όσοι πιθανόν τους δώσατε εντολή».

Σχόλια

Exit mobile version