home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ναύπλιο: Η δίκη του Κολοκοτρώνη «ζωντανεύει» για να μας αφυπνίσει

Παρουσιάζεται το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη

Διαχρονική και επίκαιρη, όσο ποτέ, η δίκη του Θόδωρου Κολοκοτρώνη, που σημάδεψε την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, «ζωντανεύει», για να μας αφυπνίσει. Στο Ναύπλιο, όπου διεξήχθη 188 χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 1834, θα ξαναγίνει, το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουλίου.

Σε μία από τις δυσκολότερες και κρισιμότερες, για τη Δικαιοσύνη του σήμερα, συγκυρία, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Themis, παρουσιάζουν το θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, την 9η Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00 στο Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Το έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (7.10.2021) και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (22.03.2022).

Δίκη Κολοκοτρώνη (2)

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής – πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του Βασιλέως.

Πρόκειται, για την πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας, που διεξήχθη στο Βουλευτικόν του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.

Η δίκη προσφέρεται για διαχρονικό προβληματισμό σχετικά με την φυσιογνωμία του νεωτερικού ελληνικού κράτους, τα κομματικά πάθη που διχάζουν, τον ρόλο των ξένων δυνάμεων, αλλά και τις παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στην απονομή της δικαιοσύνης.

Η θεατρική παράσταση αναδεικνύει τη δύναμη του δικανικού λόγου και της ελεύθερης συνείδησης, συνάμα, δε, διασαλπίζει το μήνυμα της ενότητας στη μακρά πορεία για την εθνική ολοκλήρωση.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Δίκη Κολοκοτρώνη (1)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button