home design

Ισθμός Κορίνθου: Δεν έκλεισε η διώρυγα αφότου άνοιξε – Διαψεύδει η ΑΕΔΙΚ

Ρεπορτάζ έκαναν λόγο πως η διώρυγα έκλεισε λίγη ώρα αφότου άνοιξε λόγω νέας κατολίσθησης

Με ανακοίνωσή της η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) διαψεύδει το κλείσιμο της Διώρυγας του Ισθμού Κορίνθου, λίγες ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Η εταιρεία έρχεται να διαψεύσει τα ρεπορτάζ τοπικών μέσων, τα οποία αναμεταδόθηκαν από Αθηναϊκά, σύμφωνα με τα οποίο η Διώρυγα έκλεισε εκ νέου λόγω νέας κατολίσθησης.

Σε αυτά αναφερόταν πως νέα κατολίσθηση πρανών συνέβη το μεσημέρι της 4ής Ιουλίου, λίγες μόνο ώρες αφού είχε δοθεί στην κυκλοφορία η Διώρυγα του Ισθμού. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, στο σημείο εστάλει ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι αρκετά πλοία περίμεναν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ:

H ΑΕΔΙΚ διαψεύδει δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

Η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα.

Η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως από τις απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version