home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παλιά χωματερή έξω από το Λυγουριό άρπαξε φωτιά κινητοποιώντας την Πυροσβεστική

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση – Έχει επιστρατευτεί και πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής για την κατάσβεση.
Χωματερή

Φωτιά ξέσπασε σε παλιά χωματερή στην περιοχή της Επιδαύρου το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου. Αυτή είναι η πέμπτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην Αργολίδα σήμερα, καθώς είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις σε Άργος και Ερμιονίδα.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί μέσα στον άλλοτε σκουπιδότοπο στην περιοχή Χάνι Μερκούρη, στην είσοδο του Λυγουριού. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Επιδαύρου. Σε βοήθεια έχει μεταβεί στο σημείο και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο σημείο επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς η φωτιά μαίνεται μέσα σε δύσβατη χαράδρα, καίγοντας δασική έκταση.

Να σημειωθεί πως αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νομό είναι ακόμα μεγαλύτερος από σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Λιγουριατης

    Καλά υπάρχουν ακόμη στην κοιτίδα του πολιτισμού ανεξέλεγκτες χωματερές;; δεν το πιστεύω,, στη χώρα του κουλη κ της δεξιάς, της ακριβείας της αυθεραισιας και του ωχ αδελφισμου…;;;;;; ;;;;;;;;;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis