home design

Πελοπόννησος: Στη Σερβία για συνάντηση βετεράνων ο Σύλλογος Εφέδρων

Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των λαών Ελλάδας-Σερβίας και Ρωσίας

Στη Σερβία, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συνδέσμου των Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας, Συνταγματάρχη Vidoje Kovacevic, βρέθηκε από τις 24 ως τις 26 Ιουνίου ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (ΣΕΠ), προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 22ης συνάντησης Βετεράνων Αλεξιπτωτιστών στην πόλη Guča (πόλη της τρομπέτας) της Σερβίας.

Φωτό: youtube

Μετά την πορεία των Βετεράνων στην πόλη με τα λάβαρα των Συλλόγων αλλά και με τις Σημαίες της Σερβίας, της Ελλάδας και της Ρωσίας, έγινε η έπαρση της σημαίας τους κοντά στο Μνημείο του Σαλπιγκτή και δόθηκε το εναρκτήριο σύνθημα της κεντρικής εκδήλωσης.

Φωτό: youtube

Τους Βετεράνους και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε στην πόλη ο πρόεδρος του Δήμου, Lucani Milivoje Dolović, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας Aleksandar Vučić, Milorad Veljović, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών Vidoje Kovacevic, ο πολεμικός Διοικητής της 63ης Μεραρχίας Πεζικού, απόστρατος υποστράτηγος Ilija Todorov και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, Τόμο Κόλοβιτς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πόλη Guča περιελάμβανε παραδοσιακά δρώμενα με χορευτικά υπό των ήχο των “χάλκινων οργάνων”, έκθεση με χειροποίητες κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα αλλά και ρίψη Αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης, που προσγειώθηκαν στο γήπεδο της πόλης και ενθουσίασαν τους θεατές.

Φωτό: youtube

Στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι ορχήστρες των Marko Trnavac από το Mršelj, Jovica Jovanović από το Lunovo selo, καθώς και το KUD «Milan Blagojević-Namenska», Lucani.

Φωτό: youtube

Στην 22η συνάντηση Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, απονεμήθηκαν αναγνωρίσεις σε αλεξιπτωτιστές και ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην πατρίδα τους και το λαό της.

Στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου, Έφεδρο Ταγματάρχη Αλεξιπτωτιστή Γεώργιο Καρυώτη, απονεμήθηκε η Πλακέτα Όρκου Αλεξιπτώτου ενώ κι εκείνος με τη σειρά του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών.

Ο κ. Καρυώτης ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία των Σέρβων και επιστρέφοντας στην Ελλάδα δήλωσε:

“Για να είσαι αλεξιπτωτιστής πρέπει να έχεις ψυχή, να έχεις καρδιά, οι Σέρβοι αδερφοί μας τους δόθηκε η ευκαιρία και πολέμησαν, αγωνίστηκαν για την πατρίδα τους, πέρασαν δύσκολα αλλά έμειναν όρθιοι. Είμαστε λαοί αγκαλιασμένοι με την Ελευθερία, την αγάπη για την πατρίδα αλλά και με πίστη στον Τριαδικό Θεό μας!!! Εμείς ως Έλληνες είμασταν δίπλα σε αυτούς τους “ΗΡΩΕΣ” και αν χρειαστεί το ίδιο θα κάνουν και αυτοί. Μόνο σεβασμός αξίζει σε αυτόν τον αδερφό λαό.

Φωτό: youtube

Ως Σύλλογος συνεχώς θα προσπαθούμε να έχουμε άριστη σχέση και αδελφική φιλία. Στόχος μας είναι και θέλουμε να συνεργαστούμε από κοινού σε δράσεις για την Ορθοδοξία, τον πολιτισμό, την παιδεία, την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, την συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, πανδημίες/επιδημίες, έκτακτες καταστάσεις, οικονομικές κρίσεις και γενικά την περαιτέρω σύσφιξη και συνεργασία μεταξύ των Ορθοδόξων λαών Ελλάδος, Σερβίας, Ρωσίας, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό για τους λαούς μας“.

Η συνάντηση στη Σερβία αποτέλεσε ευκαιρία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου και των Βετεράνων της Σερβίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version