Home design
home design

Κορωνοϊός: Φόβοι για έξαρση των κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ

Δεν προσανατολίζεται σε λήψη μέτρων η κυβέρνηση
Κορωνοϊός

Φόβους για έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με αντίστοιχη πίεση στο ΕΣΥ εκφράζουν οι ειδικοί και ζητούν να επανεξεταστεί η χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

«Το έκτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε πιο νωρίς και μας εξέπληξε. Περιμέναμε ένα νέο κύμα και λέγαμε “προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα”», επισήμανε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για τη λήψη μέτρων.

«Πρέπει να βάλουμε υγειονομικά πρωτόκολλα, αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία, καθώς έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η νέα παραλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες.

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Φωτό: Pixabay/Alexandra_Koch

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν γίνει τσουνάμι και ζήτησε τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια ενός τουλάχιστον διαγνωστικού τεστ στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο ΣΚΑΪ, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων, ούτε τοπικού χαρακτήρα, μέσα στο καλοκαίρι ενώ από το φθινόπωρο θα ακολουθήσει τη λογική συνύπαρξης με τον ιό.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι όντως διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα. «Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξηγώντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου, επεσήμανε ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ.

rapid test
Φωτό: Αρχείο

«Δεν μας απασχολεί ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά το αν αυτά μετατρέπονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί. «Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στις απλές κλίνες επεσήμανε ότι υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα.

Σχολιάζοντας τέλος, την πρόβλεψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου, δήλωσε ότι τα μοντέλα που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, δε δείχνουν τέτοια νούμερα.

Πάντως, γεγονός είναι ότι σε όλη την επικράτεια τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει την ανιούσα επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις για 20 έως 25 χιλ. μολύνσεις την ημέρα, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το μεγάλο τουριστικό κύμα αλλά και οι διακοπές των Ελλήνων.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis