home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αργολίδα: Η λειτουργία του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και οι ανάγκες

Η Συντονιστική Επιτροπή Αντιπολίτευσης Δήμου Ερμιονίδας ζητά το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού να διατεθεί στο Λαογραφικό Κέντρο Διδύμων

Με στόχο την ενίσχυση του έργου του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων, η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας, με την οποία οι Τάσος Λάμπρου, Παναγιώτης Αποστόλου και Τάσος Τόκας επισημαίνουν την αναγκαιότητα να βρεθεί αποθηκευτικός χώρος, ώστε να βοηθήσει την προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι απαιτείται η άμεση επισκευή του στεγάστρου στον πίσω αύλειο χώρο του κτιρίου Συγγρού, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας από πιθανή κατάρρευση.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι το έργο των εθελοντών και εθελοντριών του «Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων», το οποίο στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο στο ιστορικό κτίριο Συγγρού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον Δήμο Ερμιονίδας γενικότερα.

Η λειτουργία του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων

Αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε το 2013, από ανθρώπους με μεράκι, οι οποίοι έδωσαν το στίγμα για μια σημαντική έκφραση του εθελοντισμού στην Ερμιονίδα, η οποία έδωσε και δίνει το παράδειγμα για άλλες παρόμοιες κινήσεις.

Η ενασχόληση των εθελοντών-εθελοντριών με την καταγραφή και την ταξινόμηση όλων όσων ένας λαός κατά παράδοση λέγει, ενεργεί και πράττει σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία του λαογραφικού μουσείου στα Δίδυμα με το «πλούσιο» περιεχόμενο που αποτελείται από αντικείμενα τα οποία, εκτός από το θέμα τους, καθρεφτίζουν ουσιαστικά τον πολιτισμό μέσα από τον οποίο γεννήθηκαν και τον οποίο εκφράζουν, καθιστούν την προσφορά τους έως σήμερα ανεκτίμητη.

Η λειτουργία του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων χρειάζεται, προπάντων, την βοήθεια και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής ώστε να μπορέσει με περισσότερο ενδιαφέρον και διάθεση, να προγραμματίσει νέες δημιουργικές δραστηριότητες.

Και όπως λέει και ο κ. Δημήτρης Τσατσαρός “να ξεκινήσουμε πάλι, αυτό που θα λέγαμε Πολιτιστική Λαογραφική Δραστηριότητα”.

Μπορεί βεβαίως τα προβλήματα να είναι αρκετά, αλλά αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ανθρώπους του Λαογραφικού Κέντρου είναι η έλλειψη χώρου για τα εκθέματα αλλά και για αποθήκευση πραγμάτων, ενώ υπάρχουν δωρεές συλλεκτών -Διδυμιωτών που δεν έχουν παραλειφθεί ακόμα, εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Επιπλέον η κατάσταση στον πίσω αύλειο χώρο, όπου βρίσκεται το στέγαστρο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων.

Δίδυμα κτήριο 1 1

Επισημάνσεις και προτάσεις

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισημαίνουν και προτείνουν τα εξής:

1) Στη ανατολική πλευρά του ιστορικού κτιρίου του Συγγρού, βρίσκεται το κτίριο όπου στεγαζόταν το γραφείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διδύμων, το οποίο σήμερα είναι κλειστό και δεν λειτουργεί για αρκετά χρόνια. Προτείνουμε οι υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας να βρουν τους ιδιοκτήτες του κτιρίου αυτού και στη συνέχεια να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς, ώστε το οίκημα αυτό να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων.

2) Απαιτείται άμεσα η επισκευή του στεγάστρου στον πίσω αύλειο χώρο, λόγω της επικινδυνότητας από επικείμενη κατάρρευση.

Επισημαίνεται ότι με τις παραπάνω παρεμβάσεις στόχος είναι η ενίσχυση και η ενθάρρυνση του έργου της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων, για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό τοπικών δράσεων, οι οποίες αναδεικνύουν ολόκληρη την Ερμιονίδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button