Home design
home design

Πελοπόννησος: Ευθείες βολές Τατούλη κατά Νίκα για τα έργα στο Δήμο Ευρώτα

Π. Τατούλης : “Θύμα της εμμονής, του λαϊκισμού και του ρεβανσισμού Νίκα, το αντιπλημμυρικό έργο”
Τατούλης Στεφανιά Λακωνίας

Ευθείες βολές κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Ευρώτα εξαπέλυσε ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”, Πέτρος Τατούλης, από “το βήμα” της Γιορτής Πορτοκαλιού στη Στεφανιά του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία.

Οι εκδηλώσεις για μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής, το πορτοκάλι, διοργανώνονται εδώ και 30 χρόνια από το δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς, καθώς το προϊόν αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας αλλά και των εξαγωγών για όλη τη χώρα.

162126593 10225543119310675 4179392122929764833 n
Φωτό: fb/Δήμος Ευρώτα

Ο Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους Ντίνα Νικολάκου και
Μαργαρίτα Σπυριδάκου και από το στέλεχος της παράταξης Γιάννη Μπουκουβάλα, απηύθυνε χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση επισημαίνοντας ότι «Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική και δεν εφαρμόζονται πολιτικές για την ενίσχυση των παραγωγών. Η έλλειψη πολιτικών στήριξης του πρωτογενούς τομέα, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής, αναδεικνύεται ως μείζον πρόβλημα με ορατό τον κίνδυνο της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Δυστυχώς τα ίδια ισχύουν και για το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση πορτοκάλι της περιοχής της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών. Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην ανάδειξη των προβλημάτων και να διεκδικήσουμε άμεσα τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ενίσχυση των παραγωγών μας».
Σε ό,τι αφορά στα έργα υποδομής στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, ο κ.Τατούλης κατήγγειλε
τη νυν Περιφερειακή Αρχή για τη στέρηση της περιοχής από ένα από τα σημαντικότερα έργα
που είχε προγραμματίσει και δημοπρατήσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
«Ο κ. Νίκας επέλεξε να ακυρώσει τη μελέτη για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στα πλημμυρικά φαινόμενα του Ευρώτα, προϋπολογισμού 2.500.000€ από πόρους που είχαμε εξασφαλίσει ως Περιφερειακή Αρχή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», τόνισε ο πρώην περιφερειάρχης, καταγγέλλοντας ότι «Το κομβικής σημασίας έργο για τους παραγωγούς της Λακωνίας έπεσε «θύμα» της εμμονής, του λαϊκισμού και του ρεβανσισμού του κ. Νίκα» και κατηγορώντας τον περιφερειάρχη ότι «επέλεξε να ακυρώσει το έργο και το ποσό των 2.500.000€, που ανήκε στους πολίτες της Στεφανιάς και των ευρύτερων περιοχών του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Σπάρτης ενώ οι πόροι αυτοί κατασπαταλούνται για απευθείας αναθέσεις μικρών έργων, καλύπτοντας την πάγια τακτική του κ. Νίκα για αναθέσεις έργων σε αρεστούς και ημετέρους».

Τα όργανα άρχισαν και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις σκληρές αιχμές Τατούλη κατά Νίκα, ένα και πλέον χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές με το κλίμα να προμηνύεται ιδιαίτερα θερμό στην περιοχή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis