home design 800x400

Έφυγε από τη ζωή η συνθέτρια-στιχουργός των επιτυχιών του Παπάζογλου, Βάσω Αλαγιάννη

Πέθανε στον ύπνο της τα ξημερώματα της Δευτέρας αφήνοντας πίσω της δεκάδες αγαπημένα τραγούδια

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Ιουνίου η συνθέτρια και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών του Μανώλη Ρασούλη και του Νίκου Παπάζογλου, Βάσω Αλαγιάννη.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Χαρούλα Αλεξίου.

«Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της
Αυτή η γυναίκα που ήταν τόσα πολλά πράγματα.
Η «Svarno» .
Που έγραφε τραγούδια
Που θεράπευε με Reiki
Που συμβούλευε με αυτογνωσία
Που αγαπούσε με πάθος
Που κάπνιζε πολύ
Που έραβε
Που έπλεκε
Που μας μάλωνε να ξυπνήσουμε
Που γελούσε σαν μωρό
Που τραγουδούσε
Που ταξίδευε πολύ
Που μας γέμιζε δώρα
Η Βάσω Αλλαγιάννη που την τραγούδησα κι εγώ με τους στίχους του Ρασούλη και τους δικούς της στον Ζαμπέτα όπως την τραγούδησαν και τόσοι άλλοι.
Η “Svarno” η φίλη μου και master μου στο Reiki
Έφυγε ήσυχα στον ύπνο της για να αναπαυτεί για πάντα.»

Βάσω Αλαγιάννη, η συνθέτρια και στιχουργός

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Βάσως Αλαγιάννη, που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό, ήταν το «Χαράτσι» (1982), όπου σε στίχους του Μανόλη Ρασούλη έγραψε τον «Υδροχόο» και το «Λεμόνι στην Πορτοκαλιά», για το Νίκο Παπάζογλου.

Η μεγάλη επιτυχία της τριπλέτας Αλλαγιάννη, Ρασούλης, Παπάζογλου γέννησε δύο ακόμη δίσκους, τα «Σύνεργα» (1990) και το «Στο Λυκαβηττό» (1991), με το τραγούδι «Αχ Ελλάδα», που ερμήνευσε μοναδικά ο Παπάζογλου, να γίνεται ύμνος στα χείλη όλων των Ελλήνων.

Φωτό: fb/ Βάσω Αλλαγιάννη Svarno

Καταξιωμένη πλέον συνθέτρια συνεργάζεται δισκογραφικά με το Μανόλη Λιδάκη
(«4 κύκλοι τραγουδιών», 1995), τη Βούλα Σαββίδη («Το φίλημα του χρόνου» 1992), την Πίτσα Παπαδοπούλου («Με τα μάτια κλειστά», 1994, με το τραγούδι «Πού πάει η αγάπη όταν φεύγει»), το Σταύρο Λογαρίδη («Ονειρεμένες πολιτείες», 1996), τη Χαρούλα Αλεξίου («Παράξενο Φως», 2000), το Δημήτρη Μπάση («Μιλάω Χρόνια», 2000) και άλλους ενώ από το 1992 έγραφε η ίδια και τους στίχους των τραγουδιών της.
Τα τραγούδια της έχουν γίνει σημεία αναφοράς στην ελληνική δισκογραφία, ενώ η ίδια παρουσίασε τη δουλειά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικότερη στιγμή τη συναυλία στο Λυκαβηττό με το Μανώλη Ρασούλη.

Από τη γειτονιά των αγγέλων πια η Βάσω Αλαγιάννη θα σιγοψυθιρίζει μαζί με το Μανόλη Ρασούλη και το Νίκο Παπαζογλου “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και βαθιά σ’ ευχαριστώ γιατί μ’ έμαθες και ξέρω, ν’ ανασαίνω όπου βρεθώ, να πεθαίνω όπου πατώ, και να μη σε υποφέρω”

Σχόλια

Exit mobile version