home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Σάλος με τα «θαύματα» στους Άγιους Ισίδωρους: «Να καταθέσουν οι αρμόδιοι στη δικαιοσύνη», λέει ο Μητροπολίτης Αργολίδας

«Αρνούμαι κάποιες καταστάσεις που δεν έχουν σχέση και θυμίζουν σέχτα», αναφέρει ο μητροπολίτης Νεκτάριος.

Συνεχίζεται ο σάλος μετά τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, μετά απο την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και τα πυρά απο Ιεράρχες. Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 είπε, μεταξύ άλλων, «Δεν αρνούμαι το θαύμα, είναι ένα δώρο της χάριτος του Θεού. Αρνούμαι κάποιες καταστάσεις που δεν έχουν σχέση και θυμίζουν σέχτα».

«Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που όχι μόνο δεν ιάθηκαν, αλλά η κατάσταση τους χειροτέρεψε. Ο ανθρώπινος πόνος είναι πολλές φορές αβάσταχτος και οι άνθρωποι τρέχουν, όπου ακούν κάτι που μπορεί να δώσει ελπίδα. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται, την μεταχειρίζονται στο όνομα του Χριστού», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Δεν το επικεντρώνω μόνο στο θέμα το οικονομικό και το χρηματικό, είναι κάτι βαθύτερο. Είναι πως “είμαι σταρ, είμαι κάτι άλλο”. Είναι φως φανάρι η υπόθεση, από την στιγμή που κάθε ημέρα οι κάμερες εκεί», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αργολίδας.

Όπως συμπλήρωσε, «οι άνθρωποι που είναι πραγματικά Άγιοι και βοηθούν άλλους ανθρώπους κρύβονται, δεν ξέρει κανείς που βρίσκονται. Πριν από 30 χρόνια πήγα σε ένα μοναστηράκι και είδα μια εικόνα που μυρόβλυζε ολόκληρη. Ήρθε η γερόντισσα και μου είπε “σας παρακαλώ, μην το πείτε πουθενά”. Η εικόνα μυροβλύζει ακόμη, εδώ και 30 χρόνια και δεν το ξέρει κανείς».

Αναφερόμενος στον εφημέριο των Αγίων Ισιδώρων, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είπε πως «ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα ο εφημέριος εμένα με ενοχλεί».

Ερωτηθείς αν πρόκειται περί εξαπάτησης των πιστών, είπε πως «είναι βαριά λέξη η απάτη, αλλά στο τέλος – τέλος. Έχω δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων που μου λένε καλά έκανες και το κατήγγειλες, γιατί εμένα μου έχει συμβεί το τάδε περιστατικό. Δεν μπορώ να πω ότι το υπόσχονταν, αλλά όταν περνάει κάθε ημέρα το μήνυμα ότι εδώ γίνονται θαύματα, αυτό λειτουργεί από μόνο του σε ανθρώπους που πλέον έχουν κολλήσει με ένα πρόσωπο, που έχουν προσκολληθεί…».

«Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει, είναι ψυχοφθόρος. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι, που έχουν περισσότερα στοιχεία από εμένα και πρέπει να τα καταθέσουν στην Δικαιοσύνη», κατέληξε ο Ιεράρχης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button