home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΜεσσηνίαFeatured

Με πολιτικά μηνύματα η επανεμφάνιση Σαμαρά στην Καλαμάτα

Φιλοφρονήσεις του τέως πρωθυπουργού σε Θεοδωρικάκο και αντίστροφα.

Επανεμφάνιση Σαμαρά και πολιτικά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις στην προχθεσινή εκδήλωση της ΔΕΕΠ Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Σημείο αναφοράς η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην παρουσία και το έργο του Αντώνη Σαμαρά που «κράτησε την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρώπη», όπως είπε.

Προλογίζοντας, ο πρώην Πρωθυπουργός στάθηκε στο μήνυμα της αποτελεσματικότητας της πολιτικής που εκφράζει απερίφραστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος και έστειλε το δικό του μήνυμα «πάντα μπροστά με τη ΝΔ».

Σαμαράς: Πάντα μπροστά με τη ΝΔ

Ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ξεκινήσαμε με ιδεομαχίες. Δίναμε αγώνες, πετυχαίναμε. Οι καιροί αλλάξανε. Ήρθανε σεισμοί, πολιτικές κακουχίες. Ήρθε μια περίοδος που τα δυο κόμματα που ήταν σαν το… Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός να συμβιώνουν πολιτικά και πετύχαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Από αυτή την πορεία βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Αυτό που μετράει σε ένα πολιτικό δεν είναι τα «θα», η καλή εμφάνιση, δεν είναι η μεγάλη φαντασία, δεν είναι οι κηδείες, τα βαφτίσια και τα μνημόσυνα. Αυτό που μετράει είναι η αποτελεσματικότητα.

Αυτό που, με τόλμη μπορείς να κατακτήσεις τον στόχο σου.

Τι είναι αυτό που έκανε σήμερα να είναι ομιλητής ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο πλέον αποφασιστικά αποτελεσματικός υπουργός που έχω δει τον τελευταίο καιρό, ήρθε με σημαντικές αποφάσεις.

Πάντα μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία».

Θεοδωρικάκος: Ασφάλεια ίσον δημοκρατία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Προξενεί αληθινή συγκίνηση και τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε συναδέλφους. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη λαϊκή παράταξη του τόπου ανάμεσα σε φίλους που τους επόμενους μήνες θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών. Παρά τα εμπόδια, θα κάνουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξανά πρωθυπουργό.

Τιμή να απευθύνομαι στον άνθρωπο που κόντρα σε λαϊκισμό υπηρέτησε την αλήθεια και την εθνική κυριαρχία κόντρα στις εύκολες λύσεις που επέλεξε, κόντρα στις διεθνείς πιέσεις, προτάσσοντας το εθνικό ανάστημα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είμαστε εδώ έχοντας απέναντί μας τον άξιο πρώην πρωθυπουργό.

Η ΝΔ έχει ιστορικό χρέος να ενώνει τους Έλληνες. Να αφήνει στο χθες τον διχασμό.

Τρία χρόνια μετά την εκλογική νίκη του 2019, η πατρίδα δυνάμωσε. Χρόνια πρωτοφανών απειλών μέσα από κρίσεις.

Προχωρήσαμε μπροστά. Κρατήσαμε με σταθερό χέρι το τιμόνι της πατρίδας στα δύσκολα.

Φίλες και φίλοι,

Προχωράμε σε ξεκαθάρισμα απέναντι σε όσους φοράνε κουκούλες ή υπονομεύουν συμπεριφορές.

Ασφάλεια ίσον δημοκρατία.

Ασφάλεια παντού σε όλη τη χώρα και ο νόμος ισχύει για όλους.

Ξεκινήσαμε τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας απελευθερώνοντας προσωπικό να εργαστεί στα πραγματικά του καθήκοντα.

Κάνουμε πράξη ένα αίτημα 40 ετών των αστυνομικών απαλλάσσουμε τους αστυνομικούς από το πάρεργο των δικαστικών εγγράφων που από το Σεπτέμβρη σταματά και μπαίνουν στην υπηρεσία των πολιτών.

Απαλλάσσαμε την Αστυνομία από τη γνωστή αγκύλωση του γνήσιου της υπογραφής, επιστρέφουν στις γειτονιές. Η αποστολή του αστυνομικού είναι στο δρόμο και όχι στα γκισέ.

Συνεχίζουμε τη δουλειά του εκσυγχρονισμού.

Τέλος στα άβατα της ανομίας χωρίς εξαιρέσεις. Όταν η Αστυνομία χρειάζεται να παρέμβει για να εγγυηθεί την ασφάλεια των φοιτητών θα το κάνει. Η μονάδα των ΜΑΤ θα μείνει για όσο καιρό χρειαστεί.

Όχι στην ελευθερία διακίνησης κοστών και καδρονιών στα Πανεπιστήμια. Θέλουμε ένα αύριο με θεμέλιο τη γνώση όχι τις κουκούλες, τις πέτρες και τις βαριοπούλες.

Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών και αξιωματικών. Γίνεται πλήρως Πανεπιστημιακή σχολή. Επιλύσαμε προβλήματα όπως το βαθμολόγιο, οι συνθήκες, οι ώρες.

Η πολιτική μας έχει σοβαρά αποτελέσματα. Μετά την καραντίνα έχει απελευθερωθεί ότι ακραίο.

Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Και στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο έχει μειωθεί κατά 25% Έχω να σας ανακοινώσω πως από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ θα παραχωρηθεί η έκταση σε αυτό το χώρο προκειμένου εκεί να κατασκευαστεί το νέο κτήριο θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης να λυθούν οριστικά προβλήματα στην περιοχή.

Κανένας υπεράνω του νόμου.

Η ασφάλειά μας ξεκινά από τα σύνορα μας. Στον Έβρο η απειλή είναι καθημερινή υπαρκτή και συνεχής καθημερινά παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα μας. Η αστυνομία είναι εκεί και προασπίζεται τα σύνορα της πατρίδας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τη μέγιστη αποφασιστικότητα. Αδιανόητο και εσωτερικά επικίνδυνο, κάποιες εσωτερικές δυνάμεις να αναμασούν την τουρκική προπαγάνδα. Δεν πρέπει να λησμονούμε, γιατί αυτά δεν πρέπει να τα ζήσει η Ελλάδα μαθήματα ευαισθησίας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας δεν δεχόμαστε από κανέναν. Οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι και θα συνεχίσουμε ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε κάθε εθνική απειλή. Μόνο όταν υπέχει ασφάλεια μπορεί μα γίνει πράξη η ανάπτυξη.»

Αναφέρθηκε επίσης στα επιμέρους έργα που προγραμματίζονται στην περιοχή τονίζοντας ότι «Μαζί δουλέψαμε και σώσαμε τους δήμους από τη “διάλυση” του ΣΥΡΙΖΑ από την διάλυση που είχε φέρει. Είμαστε η παράταξη που δυναμώνει. Είμαστε δικαιωμένοι γιατί δεν ενδώσαμε στον λαϊκισμό. Υπηρετούμε την πατρίδα και αποφασισμένοι να την πάμε μπροστά το οφείλουμε στα παιδιά μας. Όταν έρθει η ώρα οι Έλληνες με ευθύνη με κρίση και με μνήμη να ξαναδώσουμε την εντολή για να πορευτούμε στο αύριο με αυτοπεποίθηση και αυτοδυναμία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button