home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Ο παγκοσμίου φήμης σολίστ Marco Tamayo στο 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα στο Μέγαρο Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας
Marco Tamayo

Ο παγκοσμίου φήμης Κουβανός σολίστ Marco Tamayo θα βρεθεί στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ, παρουσιάζοντας έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα.

Ο Marco Tamayo θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του, ενώ η ιταλική εφημερίδα La Stampa του έδωσε τον τίτλο του «βασιλιά της κιθάρας».

Μουσικοί  όπως οι John Williams, Leo Brouwer και Eliot Fisk έχουν περιγράψει με διθυραμβικά σχόλια την τεχνική, τη μουσική ευφυΐα και το αστείρευτο ταλέντο του Κουβανού βιρτουόζου, ενώ έχει αγαπηθεί από το κοινό της κλασσικής κιθάρας δίνοντας ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο.

Έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάσημες ορχήστρες όπως οι Philarmonic of Turin (Ιταλία), Philarmonic of  St. Petersburg (Ρωσία), Philarmonic of Culiacán (Μεξικό), Philarmonic of Havanna (Κούβα) κ.ά. Είναι καθηγητής  στο  University of Arts (UDK) του Βερολίνου, στο Mozarteum University of Arts του Salzburg και στο Gustav Mahler P. University του Klagenfurt.

marco tamayo 2 1
Φωτο: fb/Marco Tamayo

Οι θεατές στο Μέγαρο Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, εκτός των άλλων έργων υψηλής δεξιοτεχνίας, και το πιο  ακριβοπληρωμένο κονσέρτο του κόσμου, το Concierto de Aranjuez του Joaquín Rodrigo.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας.

Ο ήχος της κιθάρας στα χέρια του παγκοσμίου φήμης σολίστ Marco Tamayo θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Χορού στο 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis