home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕυρώπηFeatured

Δύο καταγγελίες για βιασμό για τη Σπαρτιάτισσα υφυπουργό Εσωτερικών

Εισαγγελική έρευνα για την Ελληνογαλλίδα υφυπουργό του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Γαλλία, μετά την αποκάλυψη, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, του γαλλικού περιοδικού “Marianne”, ότι η Σπαρτιάτισσα υφυπουργός Εσωτερικών του Μακρόν, αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα για δύο καταγγελίες για βιασμό.

Οι πράξεις της Ελληνογαλλίδας υφυπουργού της κυβέρνησης Μακρόν φέρονται να διαπράχθηκαν στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων της ως γυναικολόγου, με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Φώτο: fb (chris_zacharopoulou)

Η ιστορία των μηνύσεων για “διείσδυση χωρίς συναίνεση” ξεκίνησε στις 25 Μαΐου και δύο μέρες μετά άνοιξε η εισαγγελική έρευνα. Στις 16 Ιουνίου υποβλήθηκε και δεύτερη μήνυση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, και οι πράξεις φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της, καθώς η Ζαχαροπούλου είναι διακεκριμένη γυναικολόγος, ειδικευμένη στην ενδομητρίωση.

Τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας, όπου η υφυπουργός του Μακρόν, που κατάγεται από τη Σπάρτη και την Κόρινθο, κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Η πρόκληση για τη γαλλική Δικαιοσύνη είναι κατά πόσον μπορούν να χαρακτηριστούν ως ποινικά αδικήματα οι ιατρικές αυτές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών.

Από την πλευρά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο ωστόσο, η δικηγόρος της δήλωσε στην εκπομπή «Quotidien» ότι η υφυπουργός δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τις ασθενείς της.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ήταν ευρωβουλευτής από τις 2 Ιουλίου 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στην κυβέρνηση.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου
Φώτο: fb (Χρήστος Ζαχαρόπουλος)

Έδωσε σκληρό αγώνα για να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον Γάλλο πρόεδρο στις 11 Ιανουαρίου 2022.

Έχει τιμηθεί δε, από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας», για την προσφορά της σε ιατρικά θέματα και κυρίως στο ζήτημα της ενδομητρίωσης. 

Μετά τις δύο καταγγελίες όμως για βιασμό έχει ανοίξει ο ασκός του αιόλου για τη Σπαρτιάτισσα υφυπουργό του Μακρόν ενώ αναμένεται το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας και φυσικά το τι θα γίνει με τη θέση της στην κυβέρνηση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button